Moguća saradnja u ekonomiji

#FilipVujanović

Unapređenje odnosa Crne Gore i Bosne i Hercegovine moguće je u sferi ekonomije, što zahtijeva kontinuitet posvećenog angažovanja dvije zemlje, ocijenjeno je tokom oproštajne posjete ambasadora BiH Đorđa Latinovića predsjedniku Filipu Vujanoviću.

Latinović i Vujanović tokom oproštajnog susreta

„Predsjednik Vujanović iskazao je visoko poštovanje bliskih ,sadržajnih i intenzivnih odnosa Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koji se rezvijaju u duhu dobrosusjedske saradnje, bez otvorenih pitanja. Ukazao je da je unapređenje saradnje moguće i potrebno u sferi ekonomije, što zahtjeva kontinuitet posvećenog angažovanja dvije države. Zahvalio se ambasadoru na izuzetno uspješnoj diplomatskoj misiji“, navodi se u saopštenju nakon sastanka.

Ambasador Latiinović se saglasio sa karakterom odnosa dvije države i potrebom daljeg unapređenja ekonomske saradnje.

Naglasio je da su tokom njegovog mandata potpisana tri međudržavna sporazuma – Sporazum o granici, Sporazum o kolokaciji diplomatskih misija i Sporazum o saradnji u procesu evropskih integracija, što ocjenio izrazom dobrosusjedskih odnosa i visokim međusobnim povjerenjem. Zahvalio se na punoj dostupnosti svih državnih organa Crne Gore tokom obavljanja svog mandata.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!