Mornarica Vojske Crne Gore za ponos

#Politika #MornaricaVojskeCrneGore #PredragBošković

DSC0162.jpg

Postoji plovna sposobnost koja može doprinijeti da Vojska Crne Gore bude u globalnom sistemu bezbjednosti kakav je NATO, istakao je ministar odbrane, Predrag Bošković u obilasku Mornaricu Vojske Crne Gore u Baru.

Zaključeno je da je Mornarica Vojske Crne Gore za ponos.

U istoj posjeti učestvovao je i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Ilija Daković.

Cilj posjete je bio sagledavanje sposobnosti i kapaciteta Mornarice VCG. Tom prilikom praćene su redovne aktivnosti Mornarice – izvršenje taktičke vježbe sa bojevim gađanjem sa Patrolnog broda P-33 i novog patrolnog broda (bivša RTOP Raketna topovnjača 405), i realizacija vježbe pomorske blokade i asimetričnih prijetnji.

Novi patrolni brod je trenutno pri kraju druge faze modernizacije i simulacija je bila prilika za ispitivanje brodskih oružnih sistema.

Ministar Bošković u svojoj izjavi osvrnuo se na ljudske i stručne kapacitete. Ministar je takođe napomenuo da je za naredni period u planu obilazak i ostalih snaga Vojske Crne Gore u cilju sagledavanja nivoa sposobnosti i spremnosti.

„Zahvaljujemo se svim mornarima koji su učestvovali u ovoj vježbi i uvjerili nas da su vode Crne Gore bezbjedne, osigurane i da Vojska Crne Gore ima čime da se ponosi kad je Mornarica u pitanju” zaključio je Bošković.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!