Napuštaju SNP i osnivaju novu partiju?

#Snp

Nezadovoljni članovi Socijalističke narodne partije spremni su da formiraju novu partiju ukoliko na čelu SNP ostane njen dosadašnji predsjednik Srđan Milić ili ga naslijedi neko njemu blizak.

Sjednica Glavnog odboraSNP-a u nedjelju

To je Dnevnim novinama potvrđeno u vrhu ove partije, prije održavanja dugoočekivane sjednice Glavnog odbora na kojoj će se raspravljati i o lošem izbornom rezultatu, ali i odgovornosti Srđana Milića.

Milić ima većinu za ostanak

Sagovornici DN, funkcioneri SNP navode da je Milić obezbijedio većinu u GO koja će glasati za njegov ostanak na čelu partije, te da će sjednica biti formalne prirode, s obzirom da, kako kažu, neće moći ništa da promijeni.

Zbog toga je grupa nezadovoljnih članova SNP-a okupljena oko funkcionera ove partije Aleksandra Damjanovića, Dada Šćekića, Danka Šarančića, odlučna da napusti SNP i formira novu partiju.

Nije izvjesno da li će se to desiti odmah poslije sjednice GO u nedjelju, ali se, prema izvoru iz ove partije, koji je želio da ostane anoniman, takva mogućnost odavno razmatra, čak su i počele pripreme za njenu realizaciju.

Sagovornici DN tvrde, da Milić u ovom organu ima unaprijed pripremljenu i instruisanu, značajnu većinu i da je nemoguće da se glasanjem dođe do utvrđivanja njegove odgovornosti. Oni smatraju da ni Sedmi kongres nije bio legalan, a samim tim ni GO koji sačinjavaju, uglavnom Milićeve pristalice, pažljivo birane po unaprijed definisanom ključu, a to je, kako kažu bliskost i odanost šefu partije.

Vanredni kongres

Postoji i druga mogućnost, a to je, da se ukoliko Milić dobrovoljno odluči da napusti partiju, organizovanje vanrednog kongresa i preuzimanje SNP.

U pozivu za sjednicu Glavnog odbora koja će biti održana u nedjelju u 12 sati, navedene su četiri tačke dnevnog reda. Članovi GO SNP analiziraće realizovane aktivnosti i ostvarene rezultate na parlamentarnim i lokalnim izborima u Andrijevici, Budvi, Gusinju i Kotoru koji su održani 16 oktobra. Na dnevnom redu je i predlog odluke o otvaranju unutarpartijskog postupka predlaganja kandidata za odbornike u Skupštini opštine Nikšić, kao i predlog odluke o kriterijumima za predlaganje i izbor kandidata za odbornike.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!