Neviđeni pritisak na Administrativni odbor

#LjuiđŠkrelja

Predsjednik Administrativnog odbora Ljuiđ Škrelja iz DPS-a kazao je za portal Antena M da se još ne zna kada će biti sjednica tog skupštinskog radnog tijela, na kojoj će raspravljati o izvještaju Agencije za sprječavanje korupcije u kojem se navodi da su pojedini članovi Savjeta RTCG i Agencije za elektronske medije prekršili zakon.

Škrelja: Volio bih da na sjednicu dođe predstavnik Ambasade SAD

Škrelja napominje da u međuvremenu primjećuje neviđene pritiske na Administrativni odbor.

„Sjednica nije zakazana, prvo treba da Agencija za sprječavanje korupcije završi proceduru. U zadnje vrijeme se suočavamo sa raznim pritiscima na rad odbora, svaki dan bruje mediji oko toga, ne sa ciljem da se zaštiti bilo ko nego da se izvrši pritisak na Odbor da ne obavlja svoje poslove i ovlašćenja u skladu sa skupštinskim Poslovnikom. Od ponedjeljka ćemo vidjeti šta ćemo po tom pitanju, jer su posrijedi neviđeni pritisci na članove odbora, a rade samo ono što im pripada“, kazao je Škrelja.

Upitan kako je doživio tvit američke ambasade kojim su poručili da podržavaju nezavisne i odgovorne medije u Crnoj Gori, Škrelja je rekao da „sve što stiže iz Amerike mi uvažavamo“.

„Sjednice Odbora nijesu zatvorene, imaće svako ko želi pristup, pa i predstavnik američke ambasade. Tu izjavu Ambasade više upotrebljavaju NVO i mediji nego što ona ima veze sa onim što radi Odbor. Mediji i NVO koriste to kao marketing da bi skrenuli pažnju sa glavne teme- a to je očigledan konflikt interesa pojedinih članova Savjeta RTCG koje bira Skupština na prijedlog Administrativnog odbora i to je suština cijele priče“, kazao je Škrelja, dodajući da bi mu bilo posebno zadovoljstvo da predstavnik američke ambasade, ukoliko želi, dođe na sjednicu.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!