Novi hrvatski ambasador Veselko Grubišić

#FilipVujanović

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas, u rezidenciji na Cetinju, akreditivna pisma ambasadora Hrvatske, Luksemburga i Bangladeša. Novi ambasador Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić kazao je da je zadovoljan štop će svoju diplomatsku misiju vršiti u Crnoj Gori i da će biti posvećen afirmaciji i unaprjeđenju odnosa dvije države.

Foto: predsjednik.me

Vujanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, iskazao poštovanje Hrvatskoj za njenu podršku i pomoć u evropskim i evroatlanskim integracijama Crne Gore.

„Posebno je naglasio vrijednost priprema i zajedničkog djelovanja u mirovnim misijama čime se pokazalo da je Vojska Crne Gore pouzdan partner u izvršenju ovih značajnih međunarodnih obaveza“, navodi se u saopštenju.

Bilateralne odnose Crne Gore i Hrvatske ocijenio je odnose sadržajnim, ističući kao zajednički interes njihovo dalje unaprjeđenje.

Vujanović - Baldof

Vujanović primio akreditivno pismo novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Luksemburga Olivier Baldauff-a, koji će svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na nerezidentnoj osnovi.

Crnogorski predsjednik je ocijenio da je iskustvo Luksemburga u evropskim i evroatlanskim integracijama bilo značajno za Crnu Goru u pristupanju EU i NATO-u. Konstagtovao je da je važno da unaprijedimo ekonomsku saradnju i kazao kako očekuje da će tome, prije svega, biti posvećena diplomatska misija novoimenovanog ambasadora.

Ambasador Olivier Baldauff se saglasio sa ocjenom o kvalitetnim odnosima dvije države i mogućnošću da se oni dalje unaprjeđuju.

Vujanović sa ambasadorom Bangladeša

Vujanović je, primajući akreditiv novoimenovanog ambasadora Bangladeša Hassan Mahmood Khandker-a, koji će svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na nerezidentnoj osnovi, ocijenio nužnim da se uspostavi ugovorna osnova saradnje dvije države i definišu prostori moguće saradnje, prije svega kroz aktivnosti privrednih komora i odgovarajućih udruženja poslodavaca.

Ambasador Hassan Mahmood Khandker je kazao da će biti potpuno posvećen uspostavljanju odnosa između dvije države.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!