Odgovoran partner u promociji EU vrijednosti

Crna Gora je u kontinuitetu pouzdan partner OEBS-u, kazala je šeficu misije OEBS-a u Crnoj Gori Mariz Davije, tokom sastanka sa predsjednikom države Milom Đukanovićem.

Ona je Đukanoviću čestitala na izbornoj pobjedi i postavljanju na funkciju predsjednika.

“Iskazujući zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa svim institucijama u Crnoj Gori, ambasadorka Davije je posebno važnim ocijenila nastavak partnerstva u svim oblastima značajnim za dalje sprovođenje reformi u Crnoj Gori na putu ostvarenja njenih strateških ciljeva”, saopšteno je iz Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore.

Predsjednik Crne Gore zahvalio je zvaničnici OEBS-a na čestitkama i pažnji koju OEBS i ona lično posvećuju afirmaciji demokratskih vrijednosti crnogorskog društva i ukazao na neprocjenjiv doprinos i ulogu OEBS-a u procesu integracije Crne Gore.

Kao ključne prioritete nakon okončanih izbornih ciklusa, Đukanović je apostrofirao dalji rast i razvoj ekonomije, kao i snaženje institucija države i vladavine prava.

Predsjednik Đukanović je takođe istakao spremnost Crne Gore da, kao zemlja koja je najdalje odmakla u procesu integracija, nastavi da bude odgovoran partner u daljoj promociji evropskih vrijednosti na Zapadnom Balkanu.

Đukanović i Davije razmijenili su mišljenja i o kretanjima u regionu.

“Razgovarali su i o saradnji OEBS-a i Crne Gore u pogledu podrške procesu samoregulacije u medijima kao preduslovu unapređenja profesionalizacije u toj oblasti”, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!