Odlična saradnja i strateško partnerstvo u NATO-u

Crna Gora i SAD imaju odličnu bilateralnu saradnju i strateško partnerstvo dvije zemlje u okviru Sjevernoatlantskog saveza, kazao je pomoćnik državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove, Ves Mičel, tokom sastanka sa šefom crnogrske diplomatije Srđanom Darmanovićem u Vašingtonu.

Darmanović - MičelFoto: Darmanović – Mičel

Kako je saopšteno iz Ministrastva vanjskih poslova, pomoćnik državnog sekretara Mičel pohvalio je lidersku i stabilizirajuću ulogu Crne Gore u regionu i iskazao podršku Sjedinjenjih Američkih Država napretku naše države na putu ka članstvu u EU.

Darmanović je izrazio zadovoljstvo veoma dobrim savezničkim odnosima, te apostrofirao važnost održanja proaktivne uloge SAD u regionu Zapadnog Balkana.

„Sagovornici su razmijenili mišljenja o izazovima koji su pred Evropom, kao i u regionu Zapadnog Balkana, te dogovorili nastavak intenzivnog političkog dijaloga“, saopšteno je iz ministarstva.

Tokom posjete Vašingtonu, ministar Darmanović sastao se i sa Heder Konli, potpredsjednicom Centra za strateške i međunarodne studije (CSIS) za Evropu, Evroaziju i Arktik i direktorkom programa za Evropu ove “think-tank” organizacije, kao i sa Dejmonom Vilsonom, izvršnim potpredsjednikom Atlantskog savjeta.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!