Odluka sa Cetinja biće neobavezujuća

#DemokratskiFront #CgNato

Demokratski front (DF) organizovaće u srijedu 26. aprila u Murini alternativnu skupštinu, kojoj će prisustvovati svi poslanici tog političkog saveza. Tog dana će, kako su saopštili, donijeti obavezujuće odluke koje se tiču raspisivanju referenduma o članstvu Crne Gore u NATO.

Nema razloga da ne bude referenduma: Sa presa (Foto: PrintSkrin)

Član Predsjedništva Demokratskog fronta (DF), Milan Knežević, pozvao je poslanike Demokratske Crne Gore, Ure, Demosa i SNP-a da im se pridruže na velikom alternativnom saboru.

“DF će 26. aprila u Murini, simbolu stradanja Crne Gore od NATO agresije, organizovati alternativnu skupštinu kojoj će prisustvovati svi poslanici DF-a. Pozivamo poslanike Demokrata, Ure, Demosa i SNP-a da nam se pridruže. Tamo ćemo donijeti obavezujuće odluke koje se tiču raspisivanja referenduma. U ime Predsjedništva DF-a javno poručujem liderima Demosa Miodragu Lekiću, SNP-a Srđanu Miliću, Demokrata Aleksi Bečiću, i Ure Dritanu Abazoviću, da ako se tog dana ne pojave na skupštini u Murini, taj njihov čin će značiti da su se svrstali na stranu krnje većinie i da su podržali odluku o članstvu u NATO”, rekao je Knežević.

Pročitajte još:   Poslanici sjutra o Zakonu za zaštitu ugleda i interesa države

Odluka sa Cetinja „na klizavom terenu“

On je rekao da u slučaju njihovog nedolaska više neće praviti razliku između opozicionih stranaka i DPS-a, SD-a, BS-a, HGI.

“A koji su spremni da protivno volji građana glasaju za članstvo Crne Gore u NATO. Za nas će ta odluka, koju će donijeti na Cetinju, biti neobavezujuća. Pozivamo međunarodnu zajednicu da ovakvo kršenje volje građana može destabilizovati prilike u Crnoj Gori”, saopštio je Knežević.

Lider Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević, rekao je nema razloga da se ne organizuju referendum o članstvu Crne Gore u NATO i fer parlamentarni izbori.

“Nijedna odluka koju donese ovakav parlament ne može biti prihvatljiva”, poručio je Medojević.

Jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić, rekao je da ako ne bude referenduma, zakon koji će parlament u petak usvojiti biti “na klizavom terenu,” te da će ta istorijska nepravda biti ispravljena kad promijeni parlamentarna većina u Crnoj Gori.

Pročitajte još:   DF: Dajemo 1000 eura onom ko nam kaže gdje je Ivica Stanković

“To nije održivo na duge staze, jer ćemo uskoro imati nove parlamentarne izbore”, istakao je Mandić.

„Nijesmo odustali od referenduma“

Komentarišući medijske navode da je D

„Jedinu korist imao je NATO i oni koji su za NATO. Mi ćemo zvanično reagovati, tražeći ispravku navoda. Tražili smo saveznike za referendum, svuda smo saopštvali da je to demokrtasko pitanje i da bi o tome trebalo da odluče građani“, rekao je Mandić.

On je saopštio da nijesu odustali od alternativnog referenduma, pojašnjavajući da nijesu mogli da ga održe u vrijeme kad su mislili da će moći, „jer su ogromna sredstva koja pripadaju DF-u blokirana od strane Vlade“.

„Vjerujem da ćemo osloboditi ta sredstva i uraditi ono što mislimo. Važnije od alternativnog je državni referendum čiji bi rezultati trebalo da budu obavezujuć“, kazao je Mandić.

Pročitajte još:   Evo ko će u trku za lidera LP

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!