Odluka sa Cetinja biće neobavezujuća

#DemokratskiFront #CgNato

Demokratski front (DF) organizovaće u srijedu 26. aprila u Murini alternativnu skupštinu, kojoj će prisustvovati svi poslanici tog političkog saveza. Tog dana će, kako su saopštili, donijeti obavezujuće odluke koje se tiču raspisivanju referenduma o članstvu Crne Gore u NATO.

Nema razloga da ne bude referenduma: Sa presa (Foto: PrintSkrin)

Član Predsjedništva Demokratskog fronta (DF), Milan Knežević, pozvao je poslanike Demokratske Crne Gore, Ure, Demosa i SNP-a da im se pridruže na velikom alternativnom saboru.

“DF će 26. aprila u Murini, simbolu stradanja Crne Gore od NATO agresije, organizovati alternativnu skupštinu kojoj će prisustvovati svi poslanici DF-a. Pozivamo poslanike Demokrata, Ure, Demosa i SNP-a da nam se pridruže. Tamo ćemo donijeti obavezujuće odluke koje se tiču raspisivanja referenduma. U ime Predsjedništva DF-a javno poručujem liderima Demosa Miodragu Lekiću, SNP-a Srđanu Miliću, Demokrata Aleksi Bečiću, i Ure Dritanu Abazoviću, da ako se tog dana ne pojave na skupštini u Murini, taj njihov čin će značiti da su se svrstali na stranu krnje većinie i da su podržali odluku o članstvu u NATO”, rekao je Knežević.

Odluka sa Cetinja „na klizavom terenu“

On je rekao da u slučaju njihovog nedolaska više neće praviti razliku između opozicionih stranaka i DPS-a, SD-a, BS-a, HGI.

“A koji su spremni da protivno volji građana glasaju za članstvo Crne Gore u NATO. Za nas će ta odluka, koju će donijeti na Cetinju, biti neobavezujuća. Pozivamo međunarodnu zajednicu da ovakvo kršenje volje građana može destabilizovati prilike u Crnoj Gori”, saopštio je Knežević.

Lider Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević, rekao je nema razloga da se ne organizuju referendum o članstvu Crne Gore u NATO i fer parlamentarni izbori.

“Nijedna odluka koju donese ovakav parlament ne može biti prihvatljiva”, poručio je Medojević.

Jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić, rekao je da ako ne bude referenduma, zakon koji će parlament u petak usvojiti biti “na klizavom terenu,” te da će ta istorijska nepravda biti ispravljena kad promijeni parlamentarna većina u Crnoj Gori.

“To nije održivo na duge staze, jer ćemo uskoro imati nove parlamentarne izbore”, istakao je Mandić.

„Nijesmo odustali od referenduma“

Komentarišući medijske navode da je D

„Jedinu korist imao je NATO i oni koji su za NATO. Mi ćemo zvanično reagovati, tražeći ispravku navoda. Tražili smo saveznike za referendum, svuda smo saopštvali da je to demokrtasko pitanje i da bi o tome trebalo da odluče građani“, rekao je Mandić.

On je saopštio da nijesu odustali od alternativnog referenduma, pojašnjavajući da nijesu mogli da ga održe u vrijeme kad su mislili da će moći, „jer su ogromna sredstva koja pripadaju DF-u blokirana od strane Vlade“.

„Vjerujem da ćemo osloboditi ta sredstva i uraditi ono što mislimo. Važnije od alternativnog je državni referendum čiji bi rezultati trebalo da budu obavezujuć“, kazao je Mandić.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!