„Okupiti one koji su za građansku CG“

#RankoKrivokapić #Sdp

Crnoj Gori je potrebno okupljanje snaga koje državu doživljavaju kao demokratsku, građansku, evropsku i evroatlantsku, kako bi spriječili dalje urušavanje institucija i političkog sistema, poručio je predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić.

Krivokapić: Za SDP je ključno okupljanje snaga oko novih razvojnih ciljeva

On je predstavnicima diplomatskog kora u Crnoj Gori predstavio “Manifest za okupljanje progresivnih snaga”.

“Krivokapić je istakao da je Crnoj Gori potrebno okupljanje snaga koje našu državu doživljavaju kao demokratsku, građansku, evropsku i evroatlantsku kako bi spriječili dalje urušavanje institucija i političkog sistema”, saopšteno je iz SDP-a.

Kako je rekao, u Ustavu je zapisano da parlament usvaja plan razvoja Crne Gore i upravo je to potreba zemlje čije se ekonomsko i socijalno stanje pogoršava konstantno.

“Za SDP je ključno okupljanje snaga oko novih razvojnih ciljeva, kako bi od Crne Gore napravili državu u kojoj će građani kvalitetno i dobro živjeti. Potreban je dogovor progresivnih snaga kako bi zajedno pokrenuli državu naprijed i rješavali nagomilane problem”, naveo je Krivokapić.

On je saopštio da SDP smatra da se ne treba ponovo baviti već završenim pitanjima i da je za početak rješavanja političke krize ključno to da vlast pristane na održavanje parlamentarnih izbora zajedno sa predsjedničkim i lokalnim tokom naredne godine.

“Članovi diplomatskog kora su se takođe interesovali za pojedine segmente Manifesta, vezane za ekonomska i druga pitanja”, saopšteno je iz SDP-a.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!