„Park Boka uređen nakon više decenija“

#Demokrate

Dolaskom nove i odgovorne vlasti, park Boka je nakon više decenija stagnacije i propadanja uređen i redovno održavan i na tom mjestu su organizovana za ovo kratko vrijeme tri značajna i veoma posjećena događaja – dolazak relikvije tijela Sv. Leopolda Mandića, koncert Aleksandre Radović i doček Nove godine, gdje je za to vrijeme kroz isti prošlo na desetine hiljada posjetilaca, saopštile su Demokrate.

(foto: rtcg.me)

„I umjesto da i gospoda iz DPS-a budu ponosna na sve ovo što smo za kratko vrijeme uspjeli da učinimo, jer je, valjda, i njima u interesu da njihov grad napreduje i da život u njemu ide iz dana u dan uzlaznom putanjom, oni se bave politikanstvom i zasmijavaju građane. Međutim, ono što je skoro pa smjehotresno jeste briga DPS za problem surlaša i, kako kažu, malo sredstava koja su planirana budžetom Opštine za 2018, a dok su oni vršili vlast u prošloj godini uopšte budžetom za prethodnu godinu nijesu planirali posebna sredstva za tu namjenu. Sada su ona jasno pozicionirana u budžutu i nova vlast će za tu namjenu potrošiti onoliko sredstava koliko bude potrebno, bez obzira na planirana sredstva“, navodi se u saopštenju Demokrata.

Kako su kazali, najsmješnije je to što oni koji su za nešto više od dvije godine zaposlili oko 170 ljudi i ostavili milonske dugove i probleme imaju smjelosti da novoj vlasti nešto prigovaraju, „koja je za ovaj kratak period uradila duplo više nego oni za sve vrijeme vršenja vlasti i pored svih naslijeđenih problema i katastrofalnog stanja koje smo zatekli prilikom preuzimanja vlasti“.

„Tu im je i odgovor na pitanje gdje je predsjednik opštine, koji sa saradnicima svakodnevno ulaže nadljudske napore kako bi prvo sanirao sve posljedice nakon njihove pohare, i paralelno završavao razvojne projekte i planove za budućnost grada. Znamo da DPS u Novom najviše uzbuđuje to što nova demokratska vlast funkcioniše odlično i što svojim dobro poznatim metodama više ne mogu da utiču na izbornu volju građana, kao što su to radili u prethodnom period. Gospodo, što prije shvatite da ste politička prošlost u Novom, a uskoro i Crnoj Gori, lakše ćete podnijeti sve poraze koji su pred vama“, kazale su Demokrate.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Желите рекламу на Порталу Црна Гора? Јавите нам се!

Желите и Ви да пишете за Црну Гору? Придружите нам се!