Pens: SAD cijene odluke i djelovanje CG

Potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država Majk Pens čestitao je crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću na izboru i stupanju na dužnost.

Pens: Poslali jasnu poruku da destabilizujuće ponašanje Rusije neće biti tolerisano (foto: Guliver/Getty images)Foto: Pens: Poslali jasnu poruku da destabilizujuće ponašanje Rusije neće biti tolerisano (foto: Guliver/Getty images)

Pens je naveo da Sjedinjene Države ostaju posvećene podršci Crne Gore koja radi na unapređenju životnog standarda i bezbjednosti za sve crnogorske građane.

„Brzi i efikasni odgovor vaše Vlade na bombaški napad na Ambasadu SAD-a u februaru bila je snažna potvrda našeg partnerstva“, naveo je potpredsjednik SAD

Kazao je da administracija predsjednika Donalda Trampa cijeni odluku Crne Gore da snažno stane uz Ujedinjeno Kraljvstvo i druge saveznice protjerivanjem ruskog diplomate iz Crne Gore.

„Ova snažna, koordinisana akcija poslala je jasnu poruku Kremlju da opasno i destabilizujuće ponašanje Rusije neće biti tolerisano“, istakao je Pens.

Takođe, zahvalio je Crnoj Gori za njenu posvećenost ispunjavanju Plana investiranja u odbranu iz Velsa.

„Molim Vas, znajte da se radujem daljem produbljivanju naših bliskih odnosa kao saveznica i prijatelja“, dodaje se u čestitku potpredsjednika SAD.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!