Pojednici iz vrha DF-a pomažu DPS-u

#NeđeljkoRudović

Potpredsjednik GP Ura Neđeljko Rudović ocijenio je da je ratnička terminologija lidera Demo kratskog fronta neodgovoran i neoprostiv pristup politici.

“To je već viđeni scenario, čiji je cilj dati sebi na značaju u trenutku kada se nalazite u problemima. Samo što oni koji su tome skloni zaboravljaju da njihovu retoriku neka usijana glava može shvatiti sasvim ozbiljno. Čini mi se da je reakcija javnosti, pa i onih koji su ranije glasali DF, takva da je to bila epizoda koja svjedoči o posrtanju pojedinaca koji bi se usudili da zapale sve oko sebe da bi oni profitirali”, kazao je Rudović za Pobjedu.

Prema njegovim riječima, način na koji tužilaštvo tretira ljude iz vrha DF-a izaziva sumnje da tu nedostaje dokaza, da je DF meta progona, ali način na koji se oni brane je je neprihvatljiv, a ide na ruku DPS-u.

“DPS je na staklenim nogama, ne mogu da odbrane nijedan u nizu svojih promašaja na planu ekonomske i socijalne politike, ali im zato pojedinci iz vrha DF-a priskoče uvijek kad treba. Kada nemaju više aduta, DPS kao da nekim nevidljivim čarobnim štapićem pokrene pojedine lidere DF-a”, navodi Rudović u izjavi za Pobjedu.

Potpredsjednik Ure podsjeća da su „pod još žešćim progonom bili 90-ih borci za nezavisnu Crnu Goru, ali nikoga od njih nijesmo mogli čuti da je prizivao građanski rat“.

“Kako god, jasno je da se politika opozicije, ako želimo promjene, ne može zasnivati na prizivanju sukoba, bajkama o savezu srpskih država, poništenju priznanja Kosova i istočno-pravoslavnim integracijama. Koncept koji pobjeđuje je onaj koji ne dovodi u pitanje državu Crnu Goru, a čiji je fokus na razvoju ekonomije, stvaranju radnih mjesta, pomirenju, smanjenju siromaštva, obračunu sa kriminalom i čišćenju države od korupcije, te kreiranju sistema koji počiva na pravdi. U DPS sistemu nekome može biti sve, a nekome ništa. Tako više ne može”, zaključio je Rudović.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!