„Političko-interesni dil u slučaju Marović“

#Sdp #SvetozarMarović #IvanVujović

Ruganje sa državom i pravdom u slučaju Marović, očigledan je političko-interesni dil na relaciji Đukanović – Vučić, smatra član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP), Ivan Vujović.

„Sve je jasnije da smo u slučaju Marović imali predstavu za javnost čiji je cilj bio da se fingira navodna borba protiv korupcije, a da se istovremeno Đukanović oslobodi političke konkurencije do skoro drugog čovjeka DPS-a. I ne samo političke, već i prije svega biznis konkurencije čime je očišćen prostor za preuzimanje, do skoro Marovićevog budvanskog obalnog feuda, na čelu sa Buljaricom“, rekao je Vujović.

Vujović ističe da je Đukanović jednim udarcem pogodio dvije mete.

„Istovremeno sa svojim ratnim drugom i sadašnjim biznis partnerom Vučićem je dogovorena fina ruka – da se Maroviću umanje duševni bolovi time što će tijesni Spuž zamijeniti prostranim Beogradom. Zato Maroviću i nije oduzet pasoš nakon presude i priznanja da je šef organizovane kriminalne grupe, zato im srpske vlasti i daju državljanstva. Zato i tvrdnja premijera Markovića da su odnosi Srbije i Crne Gore najbolji u posljednjih 20 godina, a ne može da se realizuje najobičnije izručenje osuđenika za visoku korupciju Crnoj Gori“, dodaje Vujović.

Vujović navodi da je SDP-u jasno da je Marković u pravu, jer da odnosi nijesu odlični ni ovakvi dilovi, kako kaže, ne bi bili mogući.

„Da bi DPS ruganje sa građanima Crne Gore bilo potpuno, dobijamo informacije o depresiji g-dina Marovića, zbog čega, navodno, pravda ne može biti izvršena. Valjda treba svi da budemo posebno empatični na psihološka stanja DPS čelnika koji su po sopstvenom priznanju oteli desetine miliona od naroda. Da li se neko iz DPS-a zapita da i naši građani nijesu možda u stanju depresije i beznađa što se Marović ne javlja i što ne vraća pare. Što se povećava PDV, poskupljuje gorivo, voda, smanjuju se plate, zamrzavaju penzije, ukida socijala. Ili misle da su građani dužni da trpe posljedice njihovih pohara i ovakvih bestidnih igara sa zdravim razumom, dok im se oni smiju u lice“, zaključio je Vujović.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!