Portal Crna Gora saznaje: Evo ko su novi funkcioneri u hercegnovskoj opštini

#Demokrate #SNP #DF #Vlast

Nova većina u Skupštini Opštine Herceg Novi već je postigla dogovor o raspodjeli političkih funkcija u tom gradu, koji će biti formalizovan na večerašnjoj sjednici lokalnih lidera koalicije – saznaje portal Crna Gora.

Kako saznaje portal Crna Gora pored već izvjesnog dogovora da prvi čovjek Herceg Novog bude Stevan Katić, predsjednik Opštinskog odbora Demokrata, postignut je konsenzus da predsjednik Skupštine bude Miloš Bigović iz Demokratskog fronta.

Danijela Đurović iz Socijalističke narodne partije i Olivera Doklestić iz Novske liste biće potpredsjednice Opštine Herceg Novi.

Nosilac liste Demokratskog fronta na proteklim lokalnim izborima u Herceg Novom, Simonida Kordić biće direktorica Turističke organizacije Herceg Novog.

Večeras će i Socijaldemokratska partija saopštiti ime svog funkcionera koji će biti glavni administrator u hercegnovskoj opštini, jer je to mjesto, po raspodjeli, pripalo njima.

Nova hercegnovska vlast ranije je saopštila da će za sve ostale tzv. nepolitičke funkcije u opštini raspisati javni konkurs, kako bi ispunila jedno od predizbornih obećanja i izvršila depolitizaciju javne uprave.

 

 

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!