„Predložićemo formiranje fonda za talente“

#LokalniIzboriHercegNovi

Obrazovanje je jedan od ključnih elemenata koji doprinose razvoju, ali i optimalnom funkcionisanju svakog društva, smatraju Socijaldemokrate Herceg Novog.

Obrazovanje ključni element: Krečković

„Da bi se podsticao razvoj Herceg Novog potrebno je na adekvatan način se posvetiti talentovanim učenicima i studentima. Ono što smatramo korisnim jeste da se već u srednjoj školi prepoznaju i stimulišu daroviti učenici, jer će se usmjeravanje finansijske i svake druge podrške talentima višestruko isplatiti“, saopštio je kandidat na odborničkoj listi SD-a, Branislav Krečković.

U cilju motivacije i podsticanja mladih, SD će se, kako je rekao, zalagaćeti da se u Herceg Novom osnuje fond, iz kojeg bi se svake godine stipendirao određeni broj učenika, odnosno studenata iz svih oblasti obrazovanja, a koji bi se finansirao dijelom iz opštinskog budžeta, a dijelom od sponzorstava.

„Mogućnost za unapređenje znanja naših školaraca, ali i za sticanje iskustava koja doprinose kulturnoj razmjeni sa regionom, vidimo u organizovanju ljetnjih kampova i škola, kao i učeničkih razmjena, što će takođe biti u u sferi našeg zalaganja. Socijaldemokrate prepoznaju unaprjeđenje obrazovanja kao jedan od prioritetnih zadataka u cilju dinamičnog ekonomskog razvoja Herceg Novog. Društvo zasnovano na znanju obezbijediće kvalitetniji život i veći broj radnih mjesta kako mladih, tako i svih ostalih stanovnika Novog“, istakao je Krečković.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!