PREDSJEDNIČKI IZBORI: Koriste se mobilni, glasa se po dva puta, djeca zaokružuju…

Crna Gora bira predsjednika među sedam kandidata. 

Ilustracija: Portal Crna Gora

Evo koje su do sada sve nepravilnosti uočili posmatrači CDT-a i CEMI-ja.

14:15 Podgorica, biračko mjesto 25A OŠ „Vladimir Nazor“ posmatrači su uočili da se na četiri kontrolna kupona potpisao samo predstavnik opozicije u BO.

13.59 CeMI: Rožaje, BM 9 Bašča uočeno je kršenje pravila zabrane upotrebe elektronskih uređaja za komunikaciju na način što je jedan od članova biračkog odbora koristio mobilni telefon (u suprotnosti sa članom 71A Zakona o izboru odbornika i poslanika)

13.58 CeMI: Herceg Novi, 26 Topla 3 dijete je uz prisustvo roditelja, a u njihovo ime, zaokružilo broj na glasačkom listiću i nakon toga ubacilo listić u glasačku kutiju, pri čemu je izostala reakcija biračkog odbora.

13.52 CeMI: Podgorica BM 74 C i Herceg Novi BM 39 biračima nije omogućeno glasanje usljed neprepoznavanja ličnog dokumenta od strane uređeja za elektronsku identifikaciju, uprkos neospornoj mogućnosti utvrđivanja identiteta birača putem vizuelne identifikacije birača.

 

13.43 CeMI U Podgorici, na biračkom mjestu 69- OŠ „Vuk Karadžić“- jedan od članova biračkog odbora je prilikom elektronske identifikacije birača glasnim obraćanjem saopštio ime i prezime birača, čime je došlo do kršenja člana 69 Zakona o izboru odbornika i poslanika.

13.42 CeMI Mojkovac biračko mjesto 5 – Podbišće, birač je povrijedio tajnost glasanja na način što je nakon završetka glasanja fotografisao glasački listić, a listić nije proglašen nevažećim.

Izvor: Antena M

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!