Preispitati koaliciju u Budvi

Prva međunarodna konferencija o Vrancu i drugim
crnogorskim autohtonim sortama vinove loze

#Budva #MarkoCarević

Nosilac liste Demokratskog fronta (DF) u Budvi Marko Bato Carević tražio je preispitivanje koalicionog dogovora vladajuće većine u tom gradu, navodeći da nezavisni odbornik Stevan Džaković treba da se izjasni da li je i dalje član vladajuće većine.

On je kazao da treba što prije organizovati sastanak članica budvanske većine.

“Da za stolom ponovo sjednu svi potpisnici kolicionog sporazuma, da se pogledamo u oči i kažemo sve šta imamo. Bez toga nema dalje. Džaković treba da se izjasni da li je član koalicije i da li ova vlast ima puni legitimitet. Da ne bi ponovo iz neke fioke izvadio i otvorio ličnu priču sa (Draganom) Krapovićem, zbog koga bi ponovo parlament bio u blokadi, a građani trpjeli”, kazao je Carević Vijestima, navodeći da se mora prekinuti politička kriza u tom gradu.

“Mora se razjasniti kakav je status vlasti, jer ne želimo da budemo dio vlasti koja nema puni legitimitet. Ako ima, radićemo punim kapacitetom, a ako nema, vratićemo mandate, jer nemamo problem da idemo na izbore”, rekao je Carević.

Pročitajte još:   "Stvarati slobodne iseljenike"

Podsjećamo, Džaković je nakon razgovora sa predstavnicima Demokrata najavio da će prekinuti bojkot lokalnog parlamenta, ukoliko se u Skupštini Crne Gore traže izmjene izbornog zakona, kako bi se odbornici i poslanici mogli neposredno birati.

Demokrate su poručile da će tu inicijativu pokrenuti kada se ispune svi uslovi za povratak opozicije u parlament.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!