Proslijedili Studiju o neutralnosti CG

#PokretZaNeutralnost #StefanĐukić

Izvršni direktor Pokreta za neutralnost, Stefan Đukić je svim poslanicima vladajuće koalicije, kao i poslanicima SDP-a proslijedio Studiju o neutralnosti Crne Gore, koju je pripremila ta NVO a pod vođstvom Ognjena Jovovića i Filipa Kovačevića uz propratni tekst, saopštili su iz te NVO.

Stefan Đukić, izvršni direktor Pokreta za neutralost

Pokret za neutralnost je Studiju proslijedio povodom sjednice Skupštine koja je zakazana za 28. april a na kojoj bi trebalo da se nađe predlog Zakona o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora.

„Smatram da bi bilo dobro da se upoznate i sa ovakvom studijom i sa mišljenjem koje nudi jedno alternativno tumačenje buduće geopolitičke pozicije Crne Gore. Sve analize, svi nalazi i sve studije koje je izveo naš Pokret govore u prilog vojne neutralnosti kao najbolje pozicije u bezbjednosnom, ekonomskom i svakom drugom strateškom pogledu. Takođe, znajući da je Evropska Unija strateški interes naše zemlje, smatramo da je njen bezbjednosni okvir, obuhvaćen u stavu 42.7 Lisabonskog sporazuma po kojem sve članice moraju da štite onu koja zatraži bezbjednosnu pomoć, dovoljan da sačuva suverenitet i granice Crne Gore. Stoga Vas molim da razmislite još jednom o strateškim interesima naše zemlje, da vratite protokol na javnu raspravu i da se založite za referendum“, navodi se u saopštenju Pokreta.

Kako su saopštili pomenuta studija može se naći na sajtu Pokreta www.mnmne.org

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!