PT: Ponovo izbori u mjestu „Savin Bor“

#DemokratskaCrnaGora

Demokratska Crna Gora je saopštila da je Ustavni sud usvojio žalbu te partije i poništio izborni postupak na biračkom mjestu broj 8 „Savin Bor“ u Opštini Petnjica, zbog čega će izbori na tom mjestu biti ponovljeni.

.

„Ustavni sud Crne Gore je utvrdio da se izborni postupak sproveo suprotno zakonu do mjere da se isti mora ponoviti. Ovakva odluka samo potvrđuje da su Državna izborna komisija i Opštinska izborna komisija klasične ćelije DPS-a i da ne donose odluke po slovu zakona, već po naređenju vrha DPS-a i `šefa` lično“, istakli su iz Demokratske Crne Gore.

Oni su poručili da je to još jedan u nizu dokaza koji idu u prilog argumentaciji i činjenicama da su se prethodni izbori u četini opštine sproveli u nedemokratskoj atmosferi, „grubim kršenjem zakona i zloupotrebom državnih resursa od strane DPS-a“.

„Ustavni sud Crne Gore je ovom odlukom potvrdio da su se desile nepravilnosti o kojima smo prethodno obavjestili javnost i zbog kojih smo i pokrenuli postupke. Ovo je još jedan doprinos raskrinkavanju zloupotreba i rasvjetljavanju mračnih namjera DPS-a koji je očigledno spreman sve da učini kako bi prekrojio izbornu volju građana. Takođe, pokazali smo pred licem crnogorske javnosti po ko zna koji put da su Državna i opštinske izborne komisije zarobljene i da su u kandžama DPS Organizovane kriminalne grupe“, saopštile su Demokrate.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!