Puna podrška članstvu u NATO

#CgNato #SrđanDarmanović #DevinNunes

Američki kongresmen, Devin Nunes je pozdravio ostvareni napredak i reforme koje je Crna Gora sprovela na svom evroatlanskom putu i iskazao punu podršku njenom predstojećem članstvu u NATO, što je, između ostalog, potvrđeno i nedavnim okončanjem postupka ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u Sjedinjenim Državama.

Nunes i Darmanović

Ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović razgovarao je danas sa delegacijom američkog Kongresa, na čelu sa kongresmenom Devinom Nunesom, koja boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori, saopštili su iz tog resora.

Kako navode, Nunes je pozdravio ostvareni napredak i reforme koje je Crna Gora sprovela na svom evroatlanskom putu i iskazao punu podršku njenom predstojećem članstvu u NATO, što je, između ostalog, potvrđeno i nedavnim okončanjem postupka ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u Sjedinjenim Državama.

„Ohrabrio je nastavak napora u pravcu daljeg jačanja institucija sistema, demokratizacije društva i ekonomskog razvoja“, navode u saopštenju.

Ističu da je Darmanović zahvalio na podršci koju su Sjedinjenje Države odnosno američki Kongres, u kontinuitetu pružali Crnoj Gori u ostvarivanju njenih evroatlanskih aspiracija.

„Naglasio je da Crna Gora ostaje posvećena reformama i da će kao nova saveznica nastaviti da konstruktivno doprinosi zajedničkom sistemu vrijednosti i regionalnoj stabilnosti“, dodaju u saopštenju.

U kontekstu predstojećeg punog članstva Crne Gore i savezništva u okviru NATO, navode da su razmijenjena mišljenja o potencijalima za dalju nadgradnju strateškog partnerstva dvije države i modalitetima suočavanja sa bezbjednosnim i drugim izazovima na regionalnom i globalnom planu.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!