Radićemo na implementaciji važnih pitanja

Demokratska partija socijalista (DPS) je spremna da radi na implementaciji važnih pitanja za proces integracija kroz uspostavljanje posebne radne grupe u okviru Parlamenta kao jedinog mjesta za takav dijalog, poručio je premijer Duško Marković.

Kako navode iz DPS-a, Marković je pozdravio odluku Demokrata i Ure sa jučerašnje konferencije za štampu u kojoj su izrazili spremnost da u okviru Parlamenta rade na važnim pitanjima za proces integracija, na temelju posvećenosti EU vrijednostima i principima.

Takođe je, kako dodaju, pozdravio i već donijetu odluku ostalog dijela opozicije za povratak u Parlament.

„Sva pomenuta pitanja su aktuelna i važna u cilju jačanja političkog sistema, demokratije i napretka zemlje, kao i za evropsku budućnost Crne Gore, što je konstatovano i u izvještaju o napretku Evropske Komisije za Crnu Goru“, rekao je Marković.

Marković tvrdi da je DPS spreman da radi na implementaciji ovih pitanja kroz uspostavljanje posebne radne grupe u okviru Parlamenta kao jedinog mjesta za takav dijalog.

„Smatramo da je to pravi način, kao što je to uvijek bio stav Vlade i DPS, da se o svim važnim pitanjima razgovara u okviru institucija.
Politička stabilnost koju Crna Gora ima je temelj da u Parlamentu kroz konstruktivan dijalog u zajedničkom interesu i uz učešće svih parlamentarnih partija radimo na napretku zemlje, bez obzira na razlike, za dobro građana Crne Gore“, zaključio je Marković.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!