Radovanić smatra da je strateške projekte DPS-a u Mojkovci i na Cetinju prekrila trava

#Politika #Cetinje #MiletaRadovanović #Mojkovac

Mileta-Radovanic.jpg

Sekretar pokreta URA, Mileta Radovanić istakao je danas da je jasno da DPS nastavlja po starom načinu djelovanja i funkcionisanja pa se tako gospodin Marković aktivno uključio u predizbornu kampanju za predstojeće lokalne izbore ali da od DPS obećanja ostaju samo iznevjerena očekivanja građana a od strateških projekata zarasli kameni temeljci i magla.

On kaže da tu ništa ne bi bilo sporno da to ne čini sa državne funkcije koju trenutno obavlja.

“Trenutna premijerska agenda je izgleda posjeta gradovima u kojima slijede lokalni izbori i davanje obećanja kako će baš sad, nakon ovih lokalnih izbora ti gradovi doživjeti procvat i renesansu. Tako će Mojkovac dobiti hotel, izgradiće se i završiti mnogi regionalni putevi a Prijestonica će dobiti i stadion, fabrike i žičaru. Izgleda da Marković ne zna zbog čega sve ovo nije već završeno, iako se godinama obećavalo pa zato ova obećanja ponavlja kao loše naučenu pjesmicu”, ističe Radovanić.

Napominje da je skandalozno i to da premijer svoju funkciju bezočno koristi u izborne svrhe i kaže da Specijalno državno tužilaštvo ne podižu prijave o uticaju na izbornu volju birača i zloupotrebi državnog novca i da to ostavlja jasne i katastrofalne posljedice.

“Zato imamo ovakva ponašanja javnih funkcionera, na čelu sa Markovićem, koji državne resurse i svoje položaje koriste u predizborne i partijske svrhe. Građanima Mojkovca i Cetinja je dosta prazne priče i jalovih predizbornih obećanja. Stanovnici Prijestonice najbolje znaju koliko im je puta samo rečeno da će baš ove godine dobiti žičaru, fabriku čokolade ili čuveni velelepni stadion, čiji se kamen temeljac postavlja svakih godinu dana. Mojkovčani sada već dobro znaju da DPS pogazi sve što kaže i obeća. Od obećanja sportsko-rekreativnog centra na bivšem Jalovištu, preko otvaranja pivare, žičare od željezničke stanice do Bjelasice, infrastrukturnih projekata koji nikad nisu ugledali svjetlost dana i mnogih drugih”, naglašava Radovanić.

Dodaje i da je najbolji primjer magla politike koju je uspostavio DPS izgradnja mljekare u Mojkovcu.

“Kamen temeljac za izgradnju mljekare postavljen je u maju 2016. godine, uz prisustvo gotovo svih visokih zvaničnika. Danas, nakon više od godinu dana, na tom mjestu imamo travom prekriven kamen temeljac, livadu koja služi za ispašu i neispunjena obećanja i iznevjerena očekivanja građana”, zaključuje Radovanić.

B.M

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!