Rekonstruisati put do Rijeke Crnojevića

#Sd

Socijaldemokrate će nastojati da se rekonstruiše put do Rijeke Crnojevića, kako bi se sigurnije i brže moglo doći na do tamo i kako bi stanovnici Rijeke imali bolju povezanost sa Prijestonicom, kazala je kandidatkinja na odborničkoj listi SD-a za Cetinje Ana Novaković Adžić.

.

„Ta investicija će omogućiti dolazak i duži boravak većeg broja turista nego što je to sada slučaj. Kada riješimo ovaj veliki infrastrukturni problem, realno je očekivati mnogo veće investicije u smještajne i ugostiteljske kapacitete. Razvoj turizma zahtjeva mnogo veća ulaganja od strane lokalne samouprave“, poručila je ona.

Kako je kazala Novaković Adžić, prioritet Socijaldemokrata je, kao i u Prijestonici, rješavanje lošeg vodosnadbijevanja.

„Danas je ono neredovno i higijenski neadekvatno, što zahtjeva brzo i efikasno reagovanje. Evidentan je i problem nedovoljnog broja parking mjesta, posebno tokom ljeta, ali i vikendima, kad su kolone parkiranih automobila prevelike i predstavljaju problem za normalno funkcionisanje saobraćaja na Rijeci Crnojevića. U dogovoru sa nadležnim institucijama i mještanima, nastojaćemo da što prije i taj problem riješimo“, saopštila je ona.

Novaković Adžić je istakla da su prioritetni problemi i odvođenje otpadnih voda i proširenje ostalih puteva u Riječkoj nahiji.

„Efikasnija saradnja lokalne samouprave i mjesne zajednice, kao i bolji marketing turističke ponude, dovešće do bržeg razvoja male privrede i seoskog turizma. Istinski ćemo nastojati da završimo ove projekte, koji će stvoriti uslove da se u Rijeku ulije novi život, što će jednoj lijepoj školi dovesti nove učenike i ujedno biti najbolji pokazatelj revitalizacije ovog područja“, rekla je ona.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!