Sarađivaću sa svima koji žele dobro CG

#AleksandarDamjanović

Rezultani nedavnih lokalnih izbora su pokazali da se građani opština u kojima su oni održani nijesu dovoljno prepoznali u onome što im je politički ponuđeno, kazao je nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović.

On je to rekao odgovarajući na pitanje Dana o novoj partiji čije je osnivanje ranije najavio.

„Imajući u vidu izuzetno značajnu izbornu dinamiku u narednom periodu, kada bi trebalo da budu održani redovni predsjednički izbori, kao i izbori za parlamente u Podgorici i nizu drugih opština, formalizovanje političke opcije će biti prilagođeno i toj dinamici“, kazao je Damjanović.

Na pitanje kada će formalno predstaviti stranku koju planira da formira, on je rekao da je očekivano da se u narednom periodu „nesporna politička motivacija, odnosno energija velikog broja ozbiljnih ljudi koji žele promjene u ovoj državi, pretoči u politički subjekt“.

„Pokazujući političku odgovornost i želju da se u periodu koji je prethodio upravo završenim lokalnim izborima u Mojkovcu, Tuzima, Petnjici i na Cetinju nijednim jedinim gestom ne odmogne etabliranoj opoziciji u pokušaju promjene vlasti u navedenim opštinama, rezultati izbora su pokazali da se građani tih opština nijesu dovoljno prepoznali u onome što im je politički ponuđeno. Imajući u vidu izuzetno značajnu izbornu dinamiku u narednom periodu, kada bi trebalo da budu održani redovni predsjednički izbori, kao i izbori za lokalne parlamente u Podgorici i nizu drugih opština, formalizovanje političke opcije će biti prilagođeno i toj dinamici, ali i drugim političkim procesima, između ostalog i očekivanoj opozicionoj solidarnosti i saradnji u smislu optimizacije uslova za fer i demokratsku političku borbu“, rekao je Damjanović.

Kad je riječ o saradnji s DF-om, Damjanović je rekao da „nema parcijalne saradnje unutar opozicije“.

„Čvrsto vjerujem da vrijeme politike ‘zavadi pa vladaj’ ostaje za nama. Treba da nas povežu zajednički ciljevi, a ne da nas razdvajaju pojedinačni interesi. U tom smislu, sarađivao sam, sarađujem i sarađivaću sa svima koji žele dobro ovoj državi i građanima, a to sam svojim dosadašnjim angažmanom i dokazao. Uz sve napore, ipak ne mogu da prihvatim nametnuta opoziciona razvrstavanja na građanske i negrađanske segmente. Jedino razvrstavanje treba da bude na one koji rade u interesu građana i one koji rade protiv tih interesa, stavljajući svoj sitni, privatni interes ispred opšteg“, kazao je on.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!