Savjet mladih DPS-a domaćin Kongresa IUSY-a

#Politika #NikolaPešić #SavjetMladih

pešić.png

Savjet mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore biće od 15. do 18. februara 2018. godine domaćin Kongresa IUSY-a (Internacionalne unije socijalističke omladine), saopšteno je iz ove partije.

IUSY je najveća i najstarija politička organizacije mladih na svijetu, osnovana 1907. godine koja okuplja mlade iz socijalističkih, socijaldemokratskih i radničkih omladinskih organizacija iz 136 političkih partija i više od 100 država svijeta.

“Za Savjet mladih DPS je velika privilegija što je dobio čast da bude domaćin IUSY Kongresa, veoma važnog skupa koji se po prvi put organizuje u Crnoj Gori”, rekao je Nikola Pešić, predsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore.

Dodaje da je ovo samo još jedan od pokazatelja da Savjet mladih DPS, pored toga što je najorganizovanija i najveća organizacija mladih u Crnoj Gori, uživa i veliko poštovanje mladih iz cijelog svijeta, koje su iskazali time što nam je dodijeljeno da organizujemo Kongres IUSY-a.

“Sa zadovoljstvom ćemo u Crnoj Gori ugostiti preko 300 mladih lidera iz cijelog svijeta, siguran sam da ćemo im biti odlični domaćini i da ćemo ukupnom organizacijom i učešćem na Kongresu opravdati povjerenje koje nam je ukazano”, poručuje Pešić na kraju.

B.M.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!