SD predlaže osnivanje Fonda za talente u HN

#Politika #BranislavKrečković #HercegNovi #Obrazovanje

Capture-33.png

Socijaldemokrate Herceg Novog predlažu da se osnuje lokalni Fond iz kojeg bi se svake godine stipendirao određeni broj učenika/studenata iz svih oblasti obrazovanja, a koji bi se finansirao dijelom iz opštinskog budžeta, a dijelom od sponzorstava.

Prema riječima Branislava Krečkovića, kandidata na odborničkoj listi ,,Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Herceg Novi”, potrebno je da se već u srednjoj školi prepoznaju i stimulišu daroviti učenici, jer će se usmjeravanje finansijske i svake druge podrške talentima višestruko isplatiti.

“Mi obrazovanje smatramo jednim od ključnih elemenata koji doprinose razvoju, ali i optimalnom funkcionisanju svakog društva. Da bi se podsticao razvoj Herceg Novog potrebno je na adekvatan način se posvetiti talentovanim učenicima i studentima”, istakao je Krečković.

Takođe, dodao je on, mogućnost za unapređenje znanja školaraca, ali i za sticanje iskustava koja doprinose kulturnoj razmjeni sa regionom, vide u organizovanju ljetnjih kampova i škola, kao i učeničkih razmjena.

“Socijaldemokrate prepoznaju unaprjeđenje obrazovanja kao jedan od prioritetnih zadataka u cilju dinamičnog ekonomskog razvoja Herceg Novog. Društvo zasnovano na znanju obezbijediće kvalitetniji život i veći broj radnih mjesta kako mladih, tako i svih ostalih stanovnika Novog”, poručio je Krečković.

Izvor: Cafe Del MontenegroŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!