SD smatra da Rijeci Crnojevića treba posvetiti više pažnje

#Politika #AnaNovakovićAdžić. #Cetinje #RijekaCrnojevića

Capture-16.jpg

Mi, Socijaldemokrate, kao ljudi od riječi i djela, sa puno entuzijazma i posvećenosti radićemo na poboljšanju životnih uslova u našoj Prijestonici, kazala je kandidatkinja na odborničkoj listi “Socijaldemokrate – Dosljedno, da Prijestonica bude prva”, Ana Novaković Adžić.

“Koračamo naprijed sa jasnim ciljem i željom da dajemo ideje, radimo i stvaramo bolje uslove za život. Ovom prilikom ćemo izložiti dio našeg izbornog programa koji je vezan za Rijeku Crnojevića, a koji ćemo, kada uskoro budemo dio lokalne vlasti, pretočiti iz riječi u djela. Rijeka Crnojevića, nekada biser Crne Gore, samo ponekad zna da podsjeti na dane stare slave. Želimo i nastojaćemo da do Rijeke stižemo rekonstruisanim putem, nalik onome koji je sada prema Njegušima, kako bi se sigurnije i brže moglo doći na Rijeku Crnojevića i kako bi stanovnici Rijeke imaju bolju povezanost sa Prijestonicom. Ova investicija će omogućiti dolazak i duži boravak većeg broja turista nego što je to sada slučaj. Kada riješimo ovaj veliki infrastrukturni problem, realno je očekivati mnogo veće investicije u smještajne i ugostiteljske kapacitete”, navodi se u saopštenju Novaković Adžić.

Ona smatra da razvoj turizma zahtjeva mnogo veća ulaganja od strane lokalne samouprave.

“Prioritet Socijaldemokrata je, kao i u Prijestonici, rješavanje lošeg vodosnadbijevanja. Danas je ono neredovno i higijenski neadekvatno, što zahtjeva brzo i efikasno reagovanje. Evidentan je i problem nedovoljnog broja parking mjesta, posebno tokom ljeta, ali i vikendima, kad su kolone parkiranih automobila prevelike i predstavljaju problem za normalno funkcionisanje saobraćaja na Rijeci Crnojevića. U dogovoru sa nadležnim institucijama i mještanima, nastojaćemo da što prije i taj problem riješimo”, kaže Novaković Adžić.

“Odvođenje otpadnih voda, proširenje ostalih puteva u Riječkoj nahiji, takođe su prioritetni problemi sa kojima se u koštac konačno mora uhvatiti lokalna vlast. Efikasnija saradnja lokalne samouprave i mjesne zajednice, kao i bolji marketing turističke ponude, dovešće do bržeg razvoja male privrede i seoskog turizma. Istinski ćemo nastojati da završimo ove projekte, koji će stvoriti uslove da se u Rijeku ulije novi život, što će jednoj lijepoj školi dovesti nove učenike i ujedno biti najbolji pokazatelj revitalizacije ovog područja. Podržite nas, zaokružite broj 4. Da Prijestonica bude Prva”, poručuje na kraju.

B.M

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!