SDP da podrži manjinsku vlast opozicije u četiri opštine

By Nenad Zečević

0606POCETNAdamjanovic

Socijaldemokratska partija treba da podrži manjinsku vlast Socijalističke narodne partije i opozicije u Pljevljima, Kolašinu, Baru i Bijelom Polju, na isti način kako je to koaliciji Evropsko lice Podgorice ponuđeno u Glavnom gradu, smatraju u SNP-u.

Šef poslaničkog kluba SNP-a, Aleksandar Damjanović, rekao je da su novi izbori u Glavnom gradu, ali i u drugim gradovima realni, da je stranka svjesna toga i spremna, ali da nije siguran da je za takvu mogućnost spreman i najveći dio političkih subjekata zbog kojih je stvorena politička kriza u pet opština.

Damjanović je podsjetio da je SNP, kako je rekao, zanemarujući usko-partijski interes i ogromne programske i ideološke razlike, uz rizik da to veoma teško objasni najvećem broju članova i simpatizera partije, ponudio manjinsku podršku SDP-u, odnosno koaliciji ELPG u Podgorici.

“Ta ponuda je ostala bez odgovora, iako je elementarno korektno bilo da se na nju odgovori. Uz taj odgovor očekivano je bilo da na isti način, i po istom modelu SDP pruži manjinsku podršku SNP-u i ostalim opozicionim subjektima u Pljevljima i Kolašinu, pa i u Baru i Bijelom Polju“, rekao je Damjanović agenciji Mina.

On smatra da je takav model, koji, kako je rekao, javno zastupaju još neki politički subjekti, u ovom političkom trenutku, a imajući u vidu političku konstelaciju na državnom i lokalnim nivoima optimalan i da je krajnje vrijeme da ELPG odgovori.

Na pitanje o koaliciji ELPG, Damjanović je rekao da ona očigledno ne funkcioniše, u smislu postizbornog saveza.

“Ali niko ne može prenebjegnuti činjenicu da je jedan dio te predizborne koalicije, a to je Pozitivna Crna Gora, takođe javno ponudila podršku SDP-u za formiranje vlasti u Podgorici i da je svakako ključna odgovornost na SDP-u da odabere da li će ići putem promjena u Podgorici, a shodno tome i u drugim opštinama, ili će ponovo u koaliciju sa starim DPS partnerima iz državne i dijela lokalne vlasti“, kazao je Damjanović.

Izvor: Analitika

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!