SDP: Reći da ste čuvar multietničkog sklada, gore je od Marovićevog čuvanja imovine

#Politika

multimedia_foto_2016_10_08_sdp.jpg

Reći za sebe da ste bili nepokolebljivi čuvar multietničkog i multivjerskog sklada u Crnoj Gori, gore je nego kada bi vaš idelog i šef kriminalne grupe, Marović, rekao da je uvijek bio nepokolebljivi čuvar budvanske imovine, saopštili su iz Socijademokratske partije Crne Gore.

“Ogavna je ta vaša potreba za tako beskrupuloznom laži gdje sebe predstavljate zaštitnicima onih koje ste progonili. Ta bezočna laž vrjeđa ponovo žrtve vaše politike. Vrijeđa Bošnjake koje ste hapsili, mučili i ubijali, vrijeđa antiratne aktiviste koje ste tukli zbog čuvanja obraza Crnoj Gori, vrijeđa porodice 164 momka koji su stradali na Dubrovniku. Ako vam već nije do 130.000 stradalih u ratovima koje je vodio vaš beogradski šef za koga ste govorili da je “najbolje što se srpstvu moglo dogoditi”.Kao što su četnici bili nacistički, tako ste i vi bili Miloševićevi poslušnici. Otuda valjda potreba da četnike proglašavate počasnim građanima. Sličan se sličnom raduje”, navodi se u saopštenju SDP-a.

Kako kažu, kada slušaju o tadašnjem “ratu za mir” i današnjoj “patriotskoj krađi”, one koji su tada bježali od noža, a danas od pohare uhvati depresija.

“Kao Marovića u Beogradu. Mora mu biti teško u Beogradu, takvom patrioti, nije ni čudo sto je depresivan. On troši pokradeno, a drugovi nastavljaju da gomilaju. Kao pred kraj. I danas, kada iza vaše politike ostaje pustoš, vi povampirujete strašila, jer vam je to jedina odbrana. Da ne bi pričali o prevari povodom naknada za majke, o povećanju PDV-a, povećanju akciza, da ne pričamo o činjenici da se članovima kriminalne grupe iz DPS-a i dalje omogućava da ne služe kazne i da se rugaju pravdi. Vi po selima nalazite ratne drugove iz devedestih da ponovo destabilizujete Crnu Goru. Zabavljate građane lažnom dilemom jesu li neki među vama veći lopovi ili neki od njih izdajnici? Nema ništa dobro, ni kod lopova ni kod izdajnika”, smatraju u SDP-u.

Dodaju da to što su podržali otklon od politike rata ne znači da su oprostili nepočinstva.

“I tada smo znali da vas je viša sila natjerala da napravite otklon, i da je vaša jedina zastava gusarska, a jedina ideologija novac. Mnogi među vama su krali i dok su služili četnicima i danas kada im se navodno protive. To je suština vaše politike. Uzeli ste novac, mnogo vam je i ugled. Ne samo što vam ne pripada, nego vam se i ne slaže sa satom”, zaključuje se u saopštenju SDP-a.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!