SDP: Vlada se krije od građana

#Sdp #IvanVujović

Pored nastavka politike enormnog zaduživanja, udaranja nameta građanima na osnovne proizvode, ukidanja socijalnih davanja, Vlada se može pohvaliti još jednim „reformskim dostignućem” – skrivanjem važnih informacija od javnosti, ocijenio je član Predsjedništva SDP-a Ivan Vujović.

Vujović: Vlada odlučila da javnost lišava informacija, u skladu sa zakonom

„‘Reformska’ Vlada je posegnula, a krnji Parlament pritisnuo taster za antievropske izmjene Zakona o slobodnom pristupu informacijama, čime se praktično ukida institut slobodnog pristupa informacijama“, navodi se u saopštenju Vujovića.

On tvrdi da su do sada nezakonito skrivane informacije po zahtjevima za slobodan pristup, povodom brojnih privatizacija i privatizacionih skandala, raznih kredita, raspolaganja novcem građana i slično.

„Sada je Vlada odlučila da javnost lišava informacija, ne više kršeći zakon, već u skladu sa zakonom koji je krnji parlament nedavno usvojio“, kaže Vujović.

Kako dodaje, „ovim antievropskim činom Vlada pokazuje kako vidi transparentnost i javnost svog rada i što suštinski misli i kako poima evropske standarde“.

„Ovim pokazuje i kako vidi i tretira sopstvene građane od kojih skriva milionske dilove, namještene privatizacije i raspolaganje njihovim novcem. Vlada koja krije informacije od sopstvenih građana, jasno je, ne radi u njihovom interesu“, navodi član Predsjedništva SDP-a.

On podsjeća da je SDP više puta konstatovao da je na sceni urušavanje institucija i kako je kazao sada već otvoreno i ogoljeno nasilje nad evropskim i demokratskim standardima.

„I parlament je, kao rijetka autonomna institucija, morao biti zgažen prošlogodišnjom kupovinom poslanika upravo da bi se sveo na običnu ikebanu DPS autokratije koja čak i o Budžetu raspravlja čitava 43 minuta“, kazao je Vujović.

Prema Vujoviću sve navedeno ukazuje da je DPS model vladanja u osnovi suprotstavljen demokratijama EU, i kao takav, prevaziđen i kako je kazao ubrzo ide u političku prošlost.

„Najbolji dokaz za to je da im više nijesu glavni problem politički protivnici, od kojih sa njima niko neće čak i kada ih pozivaju u vlast, već sopstveni građani od kojih moraju da kriju što i kako rade“, navodi se u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!