Skupština da razriješi Vukčevića

#SavjetRtcg #NikolaVukčević

Skupštinski Administrativni odbor ocijenio je da je član Savjeta RTCG Nikola Vukčević prekršio Zakon o nacionalnom javnom emiteru i predložio parlamentu da Vukčevića razriješi sa te funkcije. Vukčević je ranije tokom sjednice saopštio je da ne vidi prostor za ostavku na tu funkciju, jer se ne osjeća krivim, a i savjest mu je, kako je rekao, mirna.

Vukčević na odboru sa svojim advokatom (Foto: rtcg.me)

Vukčević je to saopštio kao odgovor na pitanje člana Administrativnog odbora, Branka Čavora (DPS), je li razmišljao o toome da podnese ostavku na članstvo u Savjetu RTCG.

Inače, na sjednici Administrativnog odbora Vukčević se izjašnjava o postojanju okolnosti iz člana 26 Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija Crne Gore.

Ranije danas, Odbor je dozvolio da sjednici prisustvuje i Vukčevićev advokat, Nenad Guberinić.

Sjednici Administrativnog odbora prisustvuje i Bernard Čobaj iz Odjeljenja za medije i kulturu pri Ambasadi SAD u Podgorici.

Predsjednik Administartivnog odbora Ljuiđ Škrelja rekao je da to skupštinsko tijelo nije sud i da ne utvrđuje ničiju krivicu, već samo da li da postoji zakonski osnov za razrješenje Vukčevića.

Vukčević je članove odbora pitao da li ostaju pri stavu da se izjasne prije odluke Upravnog suda.

Na to mu je Škrelja kazao da odbor nije sudnica i da je to skupštinisko tijelo nezavisno u radu, nakon čega je Vukčević počeo da se izjašnjava.

Vukčević je, između ostalog, saopštio da je odluka Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) nezakonita, jer je donesena na bazi pogrešne primjene materijalnog prava, pogrešnog i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

ASK je, prema njegovim riječima, pogrešno zaključila da je prekršio zakon i javni podredio privatnim interesima.

Ne može, tvrdi Vukčević, biti riječi o sukobu interesa.

„Jer moj stečeni rediteljski honorar nije mogao uticati na moju nepristrasnost u vršenju funkcije člana Savjeta RTCG“, objasnio je Vukčević.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!