Skupština ne smije biti talac DF-a

#JozoRadoš

Predstavnik Hrvatske u Evropskom parlamentu poslanik Jozo Radoš smatra da je nedavna sjednica Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje koja je održana u crnogorskom parlamentu, kojoj su prisustvovali i poslanici Demokratskog fronta, primjer kako sastanak međuparlamentarne delegacije – ne bi trebalo da izgleda.

Bojkot riskantan korak: Jozo Radoš (foto: Twitter)

„Nije bilo prostora za ozbiljnu raspravu niti po jednoj tački dnevnog reda. Kompletno vrijeme je pojela opozicija koja se vratila i optuživala sve, vrlo grubo, uključujući i izvjestioca Čarlsa Tanoka, tako da prostora za konstruktivnu raspravu oko ključnih pitanja nije bilo“, rekao je Radoš u razgovoru za Pobjedu.

Radoš, koji je prisustvovao sjednici, kazao je da ponašanje DF-a u Skupštini nije način na koji bi parlament trebalo da funkcioniše.

„Smatram da ovakve sjednice i zasijedanje Skupštine Crne Gore ne smiju funkcionisati tako da budu taoci jedne političke skupine koja je odlučila da se vrati u parlamen“, kaže poslanik EP.

Pročitajte još:   DPS će biti najjači u Ulcinju

On smatra da zbog ponašanja dijela opozicije nijesu prihvaćene zajedničke preporuke POSP-a i ističe da to ne smije biti pravilo.

„Moglo se ozbiljnije ući u raspravu, ali gospoda iz opozicije samo su željela optužiti sve, koga su stigli. Prostora za argmentovanu raspavu nije bilo. Kad se na takav način vode i redovne sjednice Skupštine, onda to nije dobar način komunikacije, jer se procesi u parlamentu zasnivaju na argumentovanoj raspravi, a ne samo na međusobnom optuživanju“, poručio je Radoš.

Komentarišući činjenicu da je takozvana građanska opozicija i dalje van parlamenta, Radoš kaže da je napuštanje skupštinskih klupa i bojkot riskantan korak.

„Kada jednom napustite parlament onda se teško vratiti. Zato smatram da je za dobro Crne Gore bolje da se vrate u parlament, pa makar suočeni i sa teškim optužbama, a sve u nadi da će se djelovanjem u parlamentu ublažiti zategnuti odnosi i da će ta komunikacija postati malo uljudnija“, rekao je sagovornik Pobjede.

Pročitajte još:   Ulcinjani zaslužuju bolju vlast

Govoreći o najboljem načinu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, Radoš kaže da je pristup regate po kojem se napredak svake zemlje mjeri prema vlastitim postignućima bolji način od tzv „paket“ pristupa, iako je, priznaje, na početku procesa zagovarao zajednički pristup.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar