SNP: Spekulacije kojima se ovih dana neki bave nisu dobronamjerne

#Politika #Mediji #Napadi

SNP4.jpg

Socijalistička narodna partija Crne Gore od 13. avgusta ima novog predsjednika, izabranog na Osmom kongresu, a od prije nekoliko dana i partijske organe i rukovodstvo, izabrane po Statutu partije, najvišem partijskom aktu a spekulacije kojima se ovih dana neki bave po medijima, nisu dobronamjerne i ne donose dobro SNP-u, već nekim drugim krugovima kojima jaka SNP smeta od poodavno, kazali su iz ove partije.

SNP ističe da postoji samo jedna istina – kvoruma za donošenje odluka je bilo, partijski organi i rukovodstvo su izabarani na legalan i legitiman način i nije bilo nikakvog revanšizma.

“U prilog tome ide i činjenica da su na radna mjesta, sjutradan po održavanju sjednice Glavnog odbora, došli uredno i zaposleni koji su članovi Glavnog odbora a koji nisu ispoštovali Partiju i prisustvovali sjednici GO”, navode iz SNP-a.

Takođe, kako kažu, oni koji nisu dobronamjerni znaju da su ovih dana na veoma odgovorna mjesta u Partiji postavljeni ljudi koji su na Kongresu veoma zdušno podržavali druge kandidate.

“I to im niko nije uzeo za zlo. Niko im ništa nije prigovarao. Oni jesu, ali kao i njihovi istomišljenici, bez argumenata i činjenica.
Sve su to unutarpartijske stvari ali s obzirom na važnost SNP, nekad najjače opozicione partije i faktora bez kojeg ne može crnogorska politička scena, mediji su puni informacija iz tzv.dobro obaviještenih izvora kojima se direktno nanosi šteta Partiji”, Smatraju u ovoj partiji.

Ovim putem, pozivaju medije “da izuzmu iz svojih senzacionalističkih vijesti i napisa SNP bez prethodne potvrde onoga što su dobili kao informaciju od “dobro obaviještenog izvora”.

Po Zakonu o informisanju, podsjećaju, ne može se objaviti ništa bez prethodno provjerene i potvrđene informacije.

“Tražimo da to bude ubuduće praksa kada je SNP u pitanju, jer su vam, gospodo novinari, Medijski centar i portparol SNP uvijek dostupni”, poručuju na kraju.

B.M

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!