SNP: Sve legalno, nije bilo revanšizma

#Snp #SocijalističkaNarodnaPartija

Socijalistička narodna partija (SNP) ističu da su partijski organi i rukovodstvo izabarani na legalan i legitiman način, dodajući da nije bilo nikakvog revanšizma.

Foto: RTCG

Kako navode, SNP od 13. avgusta ima novog predsjednika, izabranog na Osmom kongresu, a od prije nekoliko dana i partijske organe i rukovodstvo, izabrane, kako ističu, po Statutu partije.

„Spekulacije kojima se ovih dana neki bave po medijima, nijesu dobronamjerne i ne donose dobro SNP-u, već nekim drugim krugovima kojima jaka SNP smeta od poodavno“, piše u saopštenju.

Postoji samo jedna istina, ističu iz SNP-a.

„Kvoruma za donošenje odluka je bilo, partijski organi i rukovodstvo su izabarani na legalan i legitiman način i nije bilo nikakvog revanšizma. U prilog tome ide i činjenica da su na radna mjesta, sjutradan po održavanju sjednice Glavnog odbora, došli uredno i zaposleni koji su članovi Glavnog odbora a koji nisu ispoštovali Partiju i prisustvovali sjednici GO“, navode u saopštenju.

Ističu i da oni koji nijesu dobronamjerni, znaju da su ovih dana na veoma odgovorna mjesta u partiji postavljeni ljudi koji su na Kongresu, kako kažu, veoma zdušno podržavali druge kandidate.

„I to im niko nije uzeo za zlo. Niko im ništa nije prigovarao. Oni jesu, ali kao i njihovi istomišljenici, bez argumenata i činjenica. Sve su to unutarpartijske stvari ali s obzirom na važnost SNP, nekad najjače opozicione partije i faktora bez kojeg ne može crnogorska politička scena, mediji su puni informacija iz tzv. dobro obaviještenih izvora kojima se direktno nanosi šteta Partiji“, dodaju u saopštenju.

SNP poziva medije da, kako traže, „izuzmu iz svojih senzacionalističkih vijesti i napisa SNP bez prethodne potvrde onoga što su dobili kao informaciju od dobro obaviještenog izvora“.

Po Zakonu o informisanju, podsjećaju, ne može se objaviti ništa bez prethodno provjerene i potvrđene informacije.

„Tražimo da to bude ubuduće praksa kada je SNP u pitanju, jer su vam, gospodo novinari, Medijski centar i portparol SNP uvijek dostupni“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!