Tači i Haradinaj čestitali Đukanoviću

Predsjednik Kosova Hašim Tači i premijer Ramuš Haradinaj česitali su večeras Milu Đukanoviću na izboru za predsjednika Crne Gore.

Foto: AnadolijaFoto: Foto: Anadolija

Tači je naveo da to nije samo pobjeda Crne Gore, nego cijelog regiona.

„Čestitam mom starom prijatelju Milu Đukanoviću na pobjedi u Crnoj Gori. Ovo je pobjeda za Crnu Goru, ali i za cijeli region koji teži NATO i EU integracijama. Radujem se godinama saradnje koja će osigurati budućnost dva naroda“, napisao je Tači na Tviteru.

Congratulations to my old friend Milo Djukanovic on his victory in #Montenegro. This is a victory for the Montenegro but also for the entire region that aspires @NATO and EU integration. Looking fwd to years of cooperation in ensuring this future for our two peoples.

— Hashim Thaçi (@HashimThaciRKS) April 15, 2018

Haradinaj je u ime Vlade Kosova izrazio spremnost za unapređenje odnosa Kosova i Crne Gore u cilju dobrobiti građana i zbog evroatlantske perspektive.

„Čestitke građanima Crne Gore za slobodne i demokratske predsjedničke izbore. Takođe čestitam pobjedu novoizabranom predsjedniku Milu Đukanoviću“, napisao je Haradinaj na svom Fejsbuk nalogu.

Tači i Haradinaj su neposredno pred predsjedničke izbore u Crnoj Gori pozvali Albance koji žive u toj zemlji da glasaju za Đukanovića.

Na osnovu 100 odsto obrađenih podataka, Đukanović je osvojio 53,8 odsto glasova, a kandidat većeg dijela opozicije Mladen Bojanić 33,5 odsto.

Pravo glasa na predsjedničkim izborima imalo je 532.599 građana, a glasalo je 64 odsto upisanih birača.

Đukanović je poručio da je njegova pobjeda na predsjedničkim izborima dokaz nepobjedivosti koalicije koja je na vlasti u Crnoj Gori. Takođe, saopštio da je izborni rezultat potvrda riješenosti Crne Gore da nastavi putem evropskog kvaliteta života i članstva u EU.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!