Tužilaštvo da ispita poslovanje MA

#TinaRaičević

Crnogorska javnost očekuje konkretan bilans finansijske katastrofe nacionalne avio kompanije, a vijeme je da se i tužilaštvo pozabavi poslovanjem Montenegro erlajnsa, poručuju iz Demosa.

Članica GO DEMOS-a Tina Raičević
Članica GO DEMOS-a Tina Raičević

 

Članica GO DEMOS-a Tina Raičević, u izjavi za medije navodi da to prije svega očekuju građani ove zemlje na čija leđa će se prebaciti još jedan finansijski teret koji je, kako ističe „uzrokovala neodgovorna i nekontrolisana vlast“.

„Povremeni pokušaj vlade da opravde ogromne gubitke koje su zajedno stvorili vlada i rukovodstvo kompanije, obrazloženjem da i druge države ekonomski pomažu nacionalne komapanije ustvari je samo demagoški odgovor i to sa pretenzijom da se nastavi sa crnom rupom dugova“, navodi Raičević.

Makar bilo i tačno da pojedine države pomažu nacionalne kompanije, to ne znači da one, kako kaže Raičević, to čine poput crnogorske vlade bez temeljne analiza stanja i predloga racionalizacije kompanije.

„Ovako se nastavlja rasipništvo koje od početka krasi nacionalnu kompaniju. To, između ostalog, potvrđuje neracionalana organizacija i ogroman broj zaposlenih. Sve to uz paradiranje kadrova iz vladajućih struktura koje su proizvodili dugove kompanije, dodajući i svoje nemale troškove koji su išli pojedincima i strankama“, poručuje Raičević.

Ona navodi da je krajnje vrijeme da se uz polemike aktera višegodišnjih dugova, pokrenu ozbiljne tužilačke inicijative o ovom slučaju.

„Sve to i kao osnova za konačno ozbiljno vladino suočavanje sa ogromnim problemom koji je ,kao i uvjek u režiji nekontrolisane vlasti, bio na štetu građana Crne Gore“, zaključuje Raičević.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!