„Ućutite, jer ste tada najpametniji“

#LokalniIzboriHercegNovi

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović pozvao je sinoć Demokratsku Crnu Goru Alekse Bečića da javno saopšte koji su ih osuđeni kriminalci finansirali na lokalnim izborima u Budvi.

Neka Demokrate kažu koji su ih kriminalci finansirali u Budvi: Đukanović (Foto: rtcg.me)

Đukanović je na tribini u Herceg Novom poručio i ostalim oponentima da bi bilo najbolje da ućute, ako nemaju političke argumente.

„Ućutite, jer tada ste pametniji. Ovo što pričate je do te mjere nevjerodostojno da ponižava intelekt svakog čovjeka. Treba zaista biti bez zere obraza, kao Demokrate, pa kazati – mi smo alternativa kriminalu“, rekao je Đukanović, aludirajući na slogan Demokrata za lokalne izbore u Herceg Novom – „Ili kriminalci ili ljudi“.

„Po kom sloganu bi oni trebalo da budu ljudi, a mi kriminalci. Moje obraćanje će biti kratko: Neka kažu koji su ih kriminalci finansirali u Budvi. I to nije samo jedan u pitanju. Neka polože račune da su te koji su ih finansirali pokušali da spasu od odlaska u Spuž, jer su u međuvremenu sa tim dosijeima morali da odu u zatvor na izdržavanje kazne. Neka nam, takođe, kažu kakav su problem imali sa tim istim kriminalcima koji su ih finansirali nakon što su donijeli odluku o moratorijumu po DUP-u Budva Centar, a gdje su ti koji su ih finansirali planirali da grade palate za prodaju“, rekao je Đukanović partijskim aktivistima.

Đukanović je poručio i građanskoj listi „Izbor“ da bi bilo dobro i da oni ućute, nazivajući ih tobožnjim koalicionim partnerima.

„Oni se kao prisjećaju devedesetih, a dobro znaju da tada nije mogla odlučivati Demokratska partija socijalista (DPS), kao ni Crna Gora. Znamo da je tada odlučivala Vojska Jugoslavije kojoj je bila vrhovna komanda u Beogradu i znamo da je ona stvarala atmosferu rata između Crne Gore i Hrvatske. Treba se podsjetiti šta je bilo devedesete pa do danas. Mi smo od devedeste obnovili državu. Mi smo obnovili kuću, mi smo obnovili istoriju, ono što su čekale generacije. Mi smo sačuvali mir i sačuvali narod od bombardovanaja. Mi smo ovu državu uveli u NATO i otvorili 26 poglavlja o pristupanju Evropskoj uniji. Mi smo ovu zemlju razvili do nivoa najrazvijenije države i ekonomije na Balkanu. To je naša legitimacija, a neka kažu šta je njihova. Šta ste vi radili svih ovih godina“, upitao je Đukanović.

Na tribini su govorili i nosilac liste Petar Porobić, koordinator Predsjedništva za Herceg Novi Petar Ivanović kao i kandidati za odbornike.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!