Ulazak u NATO neće smanjiti tenzije

#ZlatkoVujović #CgNato

Ulazak Crne Gore u NATO neće smanjiti političke tenzije u zemlji, smatra predsjednik Upravnog odbora Centra za monitoring (CEMI) Zlatko Vujović.

Političke tenzije neće lako splasnuti: Vujović (Foto: PR Centar)

On tvrdi da će i pored odluke parlamenta da se Crna Gora pridruži alijansi određeni nivo tenzija ostati.

„Političke tenzije neće lako splasnuti. One će postojati. Naravno da će se opozicija i vlast truditi da podržavaju te tenzije jer one pomažu homogeniziranju njihovog biračkog tijela. Ali teško da će u budućnosti moći da se drži biračko tijelo, samo na bazi prazne priče. Moraće birači dobiti nešto konkretno da bi podržali jednu ili drugu opciju“, kazao je Vujović za radio „Slobodna Evropa“.

On je istakao da će dosadašnje velike teme smijeniti životni i konkretni ekonomsko socijalni problemi.

„Mislim da ćemo se uslovno rečeno udaljiti od onih tema koje su bile snažno homogenizirajuće, kao što su državnost Crne Gore i NATO. Napokon, pred vlast i opoziciju će biti postavljeni mnogo stroži kriterijumi koje će ocjenjivati birači. Ne može se svoditi politički program na pominjanje par imena na političkoj sceni“, kazao je Vujović, ističući da će biti interesantno da i opozicija ponudi konkretna rješenja za određene probleme i da se povede debata o tome ko može da stvarno ponudi nešto kvalitetno.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!