URA ocjenjuje da će dug Prijestonice rasti sa vladavinom DPS-a

#Politika #Cetinje #GpUra #VojoGazivoda

vojislav_gazivoda.jpg

Iz Građanskog pokreta URA Cetinje poručuju da će za četiri godine dug u Prijestonici biti 50 miliona eura ukoliko DPS nastavi da vlada.

Kandidat za odbornika liste, Vojo Gazivoda ističe da su dug, koji ih je zatekao vladavinom LSCG, uspjeli da smanje na 600.000 hiljada.

Danas je taj dug, ističe on, preko 23 miliona eura.

“Nastao je nedomaćinskim trošenjem, to jest prosipajem novca Cetinjana. Pogledajmo Njegoševu ulicu punu rupa i dvorski trg i sjetimo se ogromnih iznosa novca potrošenog na putovanja i reprezentacije. Živjeli su luksuzno, a to su sve plaćali Cetinjani. Godinama nijesu uplaćivali poreze i doprinose na zarade zaposlenih, tako da dug po tom osnovu iznosi nevjerovatnih preko pet miliona eura. Zbog toga mnogi radnici koji odlaze u penziju ne mogu da regulišu svoje pravo i nalaze se u ogromnim problemima”, kaže Gazivoda.

Ako im damo da nastave da upravljaju Cetinjem, ocjenjuje on, dug za četiri godine neće biti 23 miliona nego 50 miliona.

“Onaj ko navikne da živi luksuzno na tuđi račun neće se nikada od toga odvići. Kada neko u familiji kupuje luksuzna kola, nemilice troši zajedničke pare na sebe i sve to podižući kredite, porodica mu oduzme novčanik dok su još na vrijeme. Ako to ne urade život će im proteći vraćajući dugove”, ističe Gazivoda.

On poručuje da GP URA planira da svojim ponašanjem služi za primjer brinući o svakom euru.

“Cetinje se mora i može finansirati iz sopstvenih sredstava i zbog toga ćemo se boriti za decentralizaciju u finansijskom i svakom drugom smislu. Našem gradu, po osnovu povećanja pripadajućeg dijela poreza na dophodak građana za koje ćemo se zalagati, pripalo bi dosta više novca. Sprovođenjem legalizacije objekata, po modelu saradnje sa bankama, u budžet bi se slila velika sredstva kojima bi finansirali i izgradnju i poboljšanje komunalne infrastrukture. Namjera nam je da redefinišemo ili ukinemo parafiskalne namete privredi i građanima, smanjimo porez na poslovne prostore u kojima se obavlja privredna djelatnost, redefinišemo plaćanje turističkog doprinosa na način da obavezu njihovog plaćanja imaju samo oni privrednici koji su direktno povezani sa turizmom. Ukinuli bismo svaki parafiskalni namet koji nema jasno definisanu namjenu i koji se u osnovi duplira (npr. komunalna taksa i komunalna naknada)”, poručio je on.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!