URA: Rudović pokazao demokratski kapacitet

Cijenimo i duboko poštujemo čin našeg kolege Neđeljka Rudovića, koji je na nesvakidašnji način za crnogorsku političku scenu pokazao odgovornost, javni moral i široki demokratski kapacitet, a čime je URA još jednom demonstrirala suštinsku razliku u odnosu na političke konkurente, saopšteno je iz tog Građanskog pokreta.

URA: Hvala Rudoviću za sav doprinos, zajedno nastavljamo borbu za promjeneFoto: URA: Hvala Rudoviću za sav doprinos, zajedno nastavljamo borbu za promjene

„URA ostaje kuća slobodnih mišljenja, različitosti i istinske demokratije, kao što je to oduvijek i bila, a sa kolegom Rudovićem nastavljamo borbu za građansku i demokratsku Crnu Goru“, ukazali su u GP URA.

Rudović je juče podnio ostavku na sve stranačke funkcije, dok je ostao član pokreta URA.

„On je zastupao mišljenje da treba prekinuti bojkot državnog parlamenta, dok su organi pokreta URA donijeli skoro jednoglasne stavove da bi “prekid bojkota bio protivan Planu izbornih reformi, koji su Abazović i Bečić predstavili komesaru EU, Johanesu Hanu“, navodi se u saopštenju.

U pokretu URA su uvjereni da “sadašnje konceptualne razlike najviših organa stranke i Neđeljka Rudovića, zbog kojih je na odgovoran način podnio ostavku na sve funkcije u stranci, ne smiju biti prepreka ka ostvarivanju onoga zbog čega je URA i osnovana – promjena u Crnoj Gori”.

„Vjerujemo i da će Neđo Rudović kroz dalje članstvo u Građanskom pokretu URA doprinositi kreiranju politika stranke i da ćemo vrlo brzo biti ponosni što smo ostvarili zajednički i najviši cilj – smjenu aktuelne vlasti u Crnoj Gori“, zaključuju u saopštenju iz Građanskog pokreta URA.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar