Uri i Demokratama naloženo da prekinu bojkot

Građanskom pokretu URA i Demokratskoj Crnoj Gori međunarodna zajednica je naložila da se vrate u Skupštinu Crne Gore i prekinu bojkot koji traje od parlamentarnih izbora 2016, ocijenili su iz Demokratskog fronta (DF).

.Foto: .

Lideri Demokrata i Ure Aleksa Bečić i Dritan Abazović predstavili su juče „Plan za prevazilaženje aktuelnog političkog i institucionalnog stanja u Crnoj Gori“. Oni su saopštili precizne zahtjeve, nakon čijeg ispunjenja bi se vratili u Skupštinu.

„Koliko smo mogli da zaključimo iz onoga što se pojavilo u medijima, u planu su neki razgovori Demokrata i Ure sa DPS-om, uz pomoć međunarodnog faktora. To sve podsjeća i liči na onaj dogovor DPS-a i takozvane građanske opozicije iz 2015. godine, uz pomoć Hanovog prethodnika Filea, koji je završio ulaskom dijela opozicije u tzv. vladu izbornog povjerenja. Takođe, iz ponuđenog dokumenta se prepoznaje da je Uri i Demokratama naloženo da se vrate u Parlament, iako su se zakleli da tamo, bez novih izbora, neće ulaziti, jer ‘za Demokrate data riječ je ravna zakonu'“, saopštio je šef poslaničkog kluba DF-a Milutin Đukanović.

On e kazao da je „suvi“ bojkot, bez bilo kakvih drugih radnji, kao što su protesti ili opoziciono akciono jedinstvo, više mjeseci bio jedina politika Demokrata i Ure.

„Nema sumnje da je i ovoga puta svoje prste umiješala ambasada i međunarodna zajednica koja i sada, kao i 2015. godine, traži pojedince u opoziciji koje potom podvodi režimu ostvarujući političke ciljeve njihovih vlada, a koji su se do sada, po pravilu pokazali štetni za građane i opozicione stranke. Očigledno, stigla je jasna i precizna naredba iz ambasade da URA i Demokrate ne samo da se moraju vratiti u parlament, nego i pokazati određenu dozu kooperativnosti“, naveo je Đukanović.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!