Vlada: Ubrzati realizaciju obaveza

#VladaCrneGore

Vlada Crne Gore je na današnoj sjednici usvojila radni zaključak o organizovanju posebnih sjednica Vladinih stalnih radnih tijela na temu ubrzanja realizacije preuzetih obaveza, kako iz Programa rada Vlade za 2017, tako i iz Programa pristupanja Evropskoj uniji za period 2017-2018.

Sa današnje sjednice Vlade Crne Gore

„Vlada Crne Gore, na danas održanoj 44. sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković, usvojila je Izvještaj o realizaciji Programa rada Vlade Crne Gore za III kvartal 2017. godine i objedinjeni Izvještaj o realizaciji Programa rada Vlade za 2017. godinu zaključno sa III kvartalom“, saopšteno je iz Vlade.

Istaknuto je da realizacija Programa rada Vlade za 2017. u III kvartalu iznosi 60,9 odsto, dok je ukupna realizacija Programa rada Vlade za ovu godinu zaključno sa III kvartalom 82,6 odsto.

Takođe je usvojeni Izvještaj o realizaciji zaključaka Vlade Crne Gore za III kvartal 2017.i objedinjeni Izvještaj o realizaciji zaključaka Vlade zaključno sa III kvartalom ove godine i navedeno da je stepen realizacije zaključaka 93,81 odsto.

„Treći kvartalni izvještaj o realizaciji obaveza iz Programa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (PPCG) za period 2017 – 2018. koji je Vlada usvojila, pokazao je da je u prva tri kvartala 2017. ispunjeno 74 odsto obaveza i to 71 odsto u zakonodavnom okviru i 94 odsto u strategijskom“, piše u saopštenju.

Kako se navodi, u okviru diskusije po te tri tačke dnevnog reda ukazano je na potrebu vanrednih napora u predstojećem periodu kako bi u ovoj godini bile realizovane sve preuzete obaveze.

.

Vlada je danas usvojila i Petnaesti kvartalni izvještaj o ukupnim aktivnostima u okviru procesa integracije Crne Gore u Evropsku uniju za period jul – septembar 2017.

„Izvještaj je namijenjen članovima Odbora za evropske integracije Skupštine Crne Gore, s ciljem redovnog i sveobuhvatnog informisanja o procesu pregovora Crne Gore i razmjene mišljenja o aktuelnim temama i izazovima pregovaračkog procesa“, kazali su iz Vlade.

Usvojen izvještaj o stanju ljudskih prava

Na sjednici je usvojen i Nacionalni izvještaj o stanju ljudskih prava u Crnoj Gori u okviru trećeg ciklusa Opšteg periodičnog pregleda Savjeta Ujedinjenih nacija za ljudska prava (UPR). Tim povodom, Vlada je odredila delegaciju koja će predstaviti Izvještaj na zasijedanju Radne grupe za UPR u januaru sljedeće godine u Ženevi.

Izvještaj, saopšteno je, predstavlja rezultat nacionalnih konsultacija u kojima su učestvovali državni organi, Zaštitnik ljudskih prava, nevladine organizacije i organizacije iz sistema UN-a u Crnoj Gori.

Stanovi za prosvjetare i zdravstvene radnike u Baru

Takođe, usvojena je Informacija o prenosu prava svojine na posebnim djelovima – stanovima u stambenom objektu A-6, kat.parcela broj5004/5, ln.br.3156 KO Novi Bar sa Države Crne Gore, sa pravom raspolaganja Vlade Crne Gore, kao dosadašnjeg vlasnika, na fizička lica kao nove vlasnike.

„U ovom stambeno poslovnom objektu 50 stanova je dodijeljeno Ministarstvu prosvjete (prosvjetnim radnicima iz prosvjetnih ustanova iz Bara), 47 stanova Ministarstvu zdravlja (zaposlenim u Opštoj bolnici, Domu zdravlja Bar i Ministarstvu zdravlja) i tri stambene jedinice Fondu za zdravstveno osiguranje. Tim povodom, Vlada je dala saglasnost da se izvrši prenos prava svojine sa Države Crne Gore na nove vlasnike“, kaže se u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!