Vladimir Joković novi predsjednik SNP-a

#Politika #GoranDašić #SnežanaJonica #VladimirJoković

jokovic.jpg

Vladimir Joković izabran je za novog predsjednika SNP-a na osmom vanrednom kongresu stranke. On je osvojio 224 glasa delegata, bivša poslanica Snežana Jonica 199 glasova.

Pored Jokovića i Jonice, kandidat za predsjednika stranke bio je i bivši savjetnik u poslaničkom klubu Goran Dašić koji je osvojio svega četiri glasa.

Joković je predsjednik Karate saveza Crne Gore. Rođen je 2. januara 1967. godine u Plužinama i jedan je od poznatijih crnogorskih karatista i nosilac majstorskog zvanja 4. dan. Karateom se bavi od 1985. godine i bio je reprezentativac Crne Gore i Jugoslavije od 1991. do 2000. godine.

Višestruki je prvak Crne Gore, Savezne Federativne Republike Jugoslavije i Savezne Republike Jogoslavije u teškoj i apsolutnoj kategoriji.

Biran je među najbolje sportiste Nikšića i Podgorice, a proglašen je i za vrhunskog sportistu Crne Gore.

Bez SNP-a nema stabilne Crne Gore

Nakon proglašenja za lidera SNP-a Snežana Jonica je čestitala Jokoviću.

“Poželjela sam mu uspjeh u teškom radu snaženja partije. Nema poraženih i pobjednika, ovaj kongres mora biti kongres jačanja”, kazala je ona.

U Podgorici je dana oko 11:00 sati, uz intoniranje crnogorske himne, počeo osmi kongres Socijalističke narodne partije SNP, na kojem je zabran novi predsjednik stranke.

“SNP promoviše viziju ljepše budućnosti Crne Gore. Bez SNP-a nema Crne Gore koja je stabilna, solidarna i prosperitetna”, poručio je u uvodnom govoru doskorašnji predsjednik SNP-a Srđan Milić, koji je na čelu partije bio skoro 11 godina, do 25. maja kad je podnio ostavku.

Današnji izbor lidera ove opozicione partje staviće tačku na dugogodišnju krizu u SNP-u koja traje sa različitim intenzitetom skoro četiri godine.

FOTO: AntenaM

Milić nije uspio da za period nakon sedmog kongresa riješi probleme i sukobe sa glavnim akterima Aleksandrom Damjanovićem, sada već bivšim visokim funkcionerom i Dragoslavom Dadom Šćekićem, predsjednikom opštine Berane.

FOTO: AntenaM

U radu najvišeg partijskog skupa učestvuje 465 delegata. Od toga, 310 su predstavnici izabrani u opštinskim organizacijama, a 155 su članovi aktuelnog sastava Glavnog odbora.

Na kongresu će biti izabran novi Glavni odbor koji će imati 100 članova.

Na partijskom skupu biće izglasani predsjednici i članovi Stautarne komisije i Nadzornog odbora i usvojena kongresna dokumenta.

S.Đukanović

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!