Vlahović o istraživanju CEDEM-a: Spisak lijepih želja za neke projektovane koalicije

vlahovic_1.jpg

Predsjednik Crnogorske demokratske unije Cdu Miodrag Vlahović smatra da juče objavljeni rezultati istraživanja političkog javnog mnjenja u Crnoj Gori, koje je uradio Centar za demokratiju i ljudska prava CEDEM, ne predstavljaju realnu sliku, već da mu liči „na spisak lijepih želja za neke projektovane koalicije“.

„Ne mislim da istraživanje daje realnu sliku. Nema logike da partija koja se upravo raspolutila ima podršku na nivou koji nikad nije uživala. To mi sve liči na spisak lijepih želja za neke projektovane koalicije. Uz to, ljudi koji prate biznis organizovanja sondaža javnog mnijenja, ukazuju na činjenicu da je autor ovog istovremeno radio istraživanje za račun jedne od opozicionih partija – sa sasvim drukčijim rezultatima. Što je posrijedi, lako je zaključiti: i rezultati su roba, poput džakova krtole i paprika na kamionskoj pijaci“, navodi se u izjavi Vlahovića dostavljenoj CdM-u.

Prema njegovim riječima ono što ih ohrabruje – i sto je najvažnije – ovo istraživanje se ne razlikuje bitno od drugih u kontekstu potvrde blagog, ali kontinuiranog porasta podrške NATO.

„Istina, mislim da je logično pitanje: da li ste za članstvo Crne Gore u NATO ili ne? Ovako kako je u ovoj anketi postavljeno – kako bi glasali na referendumu o NATO – samo potvrđuje naš utisak da je i to sročeno kako bi dgovaralo potrebama onih partija koje svoj stav o NATO sakrivaju iza priče o referendumu“, ocijenio je Vlahović.

On je naglasio da koristi priliku da zahvali kolegama iz CEDEM-a što su uvrstili njegovo ime na tako respektabilnu listu crnogorskih političara i političara u Crnoj Gori.

„Rezultati i ocjene su tu da bi se mijenjali, popravljali ili pogoršali. Srednja ocjena je to što joj ime reče, tako da obično političari koji nikome ne smetaju dobijaju srednje ocjene – koje se iskažu kao najbolje. Bilo bi mi žao da propustim, iskazujući iskreno čuđenje nekim od rezultata koji se tiču podrške pojedinim partijama – jer zaista izgledaju nerealno, da ne kažem napumpano – da zamolim još jednom, ovoga puta javno, uvaženu gospodu iz CEDEM-a da mi konačno, poslije mojih ponovljenih ljubaznih molbi, dostave izvještaje o radu i projekte iz proteklih godina – jer još uvijek živim u ubjeđenju, moguće – naivnom, da mi činjenica da sam jedan od osnivača CEDEM-a daje pravo na to“, zaključio je Vlahović.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!