Vlast bi pala, da opozicija hoće s DF-om

#DemokratskiFront

Ako u opoziciji misle da će unilateralni potez DF-a da se vrati u Skupštinu nanijeti štetu zajedničkoj opozicionoj borbi, sve što treba da urade je da sjutra do 12 sati pristanu da sa Frontom i ostalima o toj zajedničkoj opozicionoj borbi i njenim modalitetima razgovaraju sa bijelim papirom na stolu, saopšteno je iz Nove srpske demokratije (Nova).

„Ukoliko je bojkot, sam po sebi, zaista tolika vrijednost zašto onda tzv. građanska opozicija ne iskoristi mogućnost za njegovo očuvanje koja im je data – pristane na razgovor i dogovor čitave opozicije uključujući i DF. Oni neće to da urade. Šta to znači? Da im trenutno stanje najviše odgovara. Da je to tako najviše potvrđuju pokušaji da se lokalni izbori na kojima je u četiri opštine DPS uzeo vlast proglase uspješnim za opoziciju. Dakle, sitni partijski interesi su iznad opšteg opozicionog“, saopštila je Nova.

U takvoj situaciji, smatraju oni, red je da se DF konačno malo okrene sebi i svojim biračima, „uvijek spreman da krene u radikalni vid zajedničke opozicione borbe“.

„Jer oni koji takvu borbu žele naći će podršku i pomoć u nama kada god se za to odluče. A sva je prilika da ovi koji nas odbijaju neće nikada. Ono što je porazno za birače SNP-a i Demokrata je da su stavovi predstavnika stranaka koje su glasali bliži stavovima SDP-a i URA-e nego stavovima DF-a“, navodi se u saopštenju.

Iz Nove ocjenjuju da bi režim u Crnoj Gori davno pao, da je građanska opozicija samo jednom odlučila da po njemu udari zajedno sa Demokratskim frontom (DF).

„Da je dio opozicije, koji je odbio razgovor ili koji nije ni želio da razmatra bilo koju mogućnost da do istog dođe, demokratski, pa ajde da kažemo i građanski, on bi ispoštovao volju većine u opoziciji po pitanju zajedničkog djelovanja. A jasna većina je za zajedničke razgovore svih iz opozicije. Pošto demokratskog kapaciteta nema kod njih, izvjesno je da nema ni opozicionog jedinstva, pa samim tim ni zajedničke opozicione borbe“, saopštila je Nova.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!