Vukčević pisao kabinetu Bogdanovića

#Sdp #Cetinje

Povodom kampanje DPS-a na Cetinju „Pogled na Cetinje 2011-2021“ koja je počela juče u tom gradu član predsjedništva cetinjskog SDP-a, Marko Vukčević uputio je pismo kabinetu gradonačelnika Cetinja Aleksandra Bogdanovića kojim kako je kazao želi da im se zahvali na spektakularnom performansum i približavanju vizije Cetinja.

.

U pismu Vukčević navodi da sa nestrpljenjem iščekuje najavljenu internet i video prezentaciju nastavka kampanje siguran, kako je kazao, da „ona nema i neće imati nikave veze sa predizbornim aktivnostima i zloupotrebama lokalnih resursa u partijske svrhe“.

„Ne manje siguran, držim i da je otvaranje izložbe na dan prvog jesenjeg zasijedanja Skupštine CG u Prijestonici i pisustvo poslanika vaše partije svečanom činu otvaranja izložbe tek simpatična koincidencija“, navodi se u pismu Vukčevića.

On dodaje da je „ganut“ izjavom gradonačelnika Prijestonice da ga ohrabruje što je Cetinje jedno od najvećih gradilišta u Crnoj Gori, i poručuje Bogdanoviću da je „propustio priliku da takvu izjavu upotpuni foto – pričom vezanom za izgradnju najduže žičare na svijetu“.

„Ne bi bilo krivo da ste se pohvalili pravo pa rezervisali posebno mjesto za ovaj kapitalan projekat, uz napomenu da je predsjenik Nacionalnog tima za projekat žičare Kotor-Lovćen-Cetinje gradonačelnik lično, da je izgradnju uspinjače najavio 2005., obećao završetak radova za 2008., pa kao krajnji rok za početak izgradnje najavio 2013. Ovako, stiče se utisak da na jednom od najvećih gradilišta u Crnoj Gori nema nikakvih dokaza o započetoj izgradnji najduže žičare na svijetu i njene finalizacije do 2021“, navodi Vukčević.

On u pismu dodaje da, kako je kazao, „samo maliciozan čovjek može da pomisli da je u performansu namjerno propuštena prilika da se foto – priča o vodosnabdijevanju upotpuni obećanjem iz predizbornog programa cetinjskog DPS-a iz 2013. da će taj višedecenijski problem biti trajno riješen do 2017., ili makar gradonačelnikovom izjavom sa posljednje sjednice lokalnog parlamenta u kojoj objašnjava da se pomenuti problem ne može riješiti za vrijeme koje su on i njegova partija obećali pred prošle lokalne izbore“.

„Cijenim da je na izložbu bilo uputno pozvati Marinu Abramović, Brosnana i Depardjea uz prigodan poklon tipa parfem kao mali znak pažnje, ali i upotpuniti kolekciju fotografija brojnim obećanim projekatima koji su u međuvremenu realizovani – MACCOC, fabrika čokolade, TV Cetinje, hotel Lokanda, fabrike solarnih panela, kožne galanterije i markera, pogona u Gornjem Obodu, Filermose u cetinjskoj pećini, opere, rekonstruisanih parkova i sl. Čisto da građani ne bi stekli pogrešan utisak da se nakon predizbornih obećanja o realizaciji navedenih projekata vrlo kreativno koristite istinom i da nijeste spremni da sa riječi i fotografija pređete na tvrdu gradnju – sa obećanja i 2D prezentacija na djela i stvarne 3D projekte“, navodi se u pismu.

Vukčević još navodi da vjeruje da bi, kako je kazao, detalj na fotografiji projekta izgradnje stadiona o trenutnom rezultatu najavljene fudbalske utakmice Lovćen – Hajduk iz 2013. nakon odigranih 2.053.440 minuta bio zanimljiv ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu.

„Sitna genijalnost je što foto-izložbu ne prati i tekst na stranom jeziku, jer bi brojni turisti možda krivo shvatili da se gradska uprava hvali što Cetinje danas ima čak dva supermarketa, uredno vodonabdijevanje, novu javnu rasvjetu koja radi, Vatrogasni dom…“, kaže Vukčević.

U pismu kabinetu Bogdanovića, član predsjedništva cetinjskog SDP-a, navodi da na performans ima samo jednu zamjerku.

„Konačno, jedina zamjerka se odnosi na vašu odluku da na izložbi uvrstite fotografiju koja bespotrebno zauzima prostor a tiče se ispunjenog obećanja o saniranom Ponoru na Donjem polju, budući da ste sve uradili da i bez ijedne jedine fotografije svi posjetioci izložbe i stanovnici Cetinja intenzivno osjećaju njegovu prisustnost“, navodi se u pismu.

Na kraju Vukčević poručuje rukovodstvu Cetinja da nije problem što nijesu iznijeli detalje o finasijskom položaju, nezaposlenosti i prirodnom priraštaju u tom gradu.

„P.S. Stavke o visini duga Cetinja koji ostavljate a kreće se oko 25 miliona eura i najveći je u istoriji grada, visini duga za poreze i doprinose od oko 10 miliona eura, više od 2 miliona eura prosustih u neuspjelu rekonstrukciju Dvorskog trga i Njegoševe ulice, smanjenju broja zaposlenih u odnosu na 2010., broju zaposlenih a vašoj partiji bliskih i podobnih, negativnom indeksu prirodnog priraštaja i smanjenju broja stanovnika Cetinja, neka nijeste ni uvrstili u izložbu“, zaključuje se u pismu Vukčevića.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!