Za službena putovanja 55.505€

#SkupštinaCrneGore

Za službena putovanja crnogorskih poslanika u prvoj polovini ove godine izdvojeno je 55.505 eura, pokazali su podaci koji su Pobjedi saopšteni iz Skupštine. Troškovi se odnose na period od 1. januara do 15. jula ove godine.

Najviše službenih putovanja imao je predsjednik Skupštine Ivan Brajović (Foto: Skupština Crne Gore)

Putovao je 31 poslanik vladajuće koalicije, dok opozicioni poslanici, koji bojkotuju parlament, nijesu išli na službena putovanja.

Brajovićeva posjeta parlamentu Italije u Rimu povodom usvajanja Protokola za pristupanje Crne Gore NATO-u koštala je 357 eura. Put do Minska, gdje je učestvovao na XXVI Godišnjem zasijedanju PS OEBS-a, koštao je 299 eura, dok je učešće na konferenciji predsjednika parlamenata zemalja EU u Bratislavi koštalo 281 euro.

Brajović je putovao i u San Marino (162 eura), Janjinu (155 eura), Strazbur (86 eura), Varšavu (75 eura), a najmanje je koštao njegov put na proslavu Dana državnosti Crne Gore u Beogradu – 27 eura.

S druge strane, najviše novca za putovanje potrošio je poslanik DPS-a Predrag Sekulić – 7.166 eura.

On je bio osam puta na službenom putu. Njegovo učešće na Parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope (PSSE) u Sofiji koštalo je 1.369 eura, a učešće delegacije na januarskom zasijedanju PSSE u Strazburu 1.360 eura.

Na putovanje u Madrid na zasijedanje PSSE potrošio je 1.263 eura, učešće u posmatračkoj misiji PSSE u Ankari 1.174 eura, nadgledanje predsjedničkih izbora u Srbiji 729, učešće u posmatračkoj misiji PSSE u Tirani 618, junsko zasijedanje PSSE u Strazburu 432 eura, a Sekulićev put na konferenciju u Briselu koštao je 218 eura.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!