Za Štajnmajera CG dobar primjer

#FilipVujanović #FrankValterŠtajnmajer #CrnaGoraNjemačka

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović koji učestvuje na godišnjoj konferenciji Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama sastao se danas u Bonu sa Predsjednikom Njemačke Frankom Valterom Štajnmajerom.

Njemački predsjednik iskazao poštovanje da Crna Gora nema otvorenih pitanja sa svojim susjedima: Vujanović i Štajnmajer

„Imao sam veoma otvoren dug konstruktivan i srdačan sastanak sa predsjednikom Njemačke Frankom Valterom Štajnmajerom gdje sam bio u prilici da iskažem poštovanje Njemačkoj za podršku ulaska Crne Gore u NATO i uvjerenje koje saopštavamo svim članicama NATO-a da će Crna Gora biti pouzdan član NATO-a i partner svim državama NATO-a. Da iskažemo uvjerenje da će se ubrzati proces Evropskih integracija Crne Gore i očekivanje od Njemačke da ima takvo raspoloženje jer Crna Gora je zavrijedila onim što čini da ima ubrzani proces pristupanja EU. I da iskažem poštovanje za vrlo sadržajne i intezivne diplomatske i ukupne odnose Crne Gore i Savezne Republike Njemačke“, kazao je Vujanović.

Crnogorski predsjednik je naveo da se Štajnmajer interesovao o regionalnim prilikama i u tom smislu je Crnu Goru doživio kao dobar primjer.

„Iskazao poštovanje da Crna Gora nema otvorenih pitanja sa svojim susjedima i da ima poziciju vrlo pouzdane države regiona. Interesovao se za ono što je realnost našeg regiona i saopštio odnos državne politike Njemačke da region bude stabilan i da bude u funkciji saradnje svih država regiona. Bilo je zaista zadovoljstvo uvjeriti se u naklonost Njemačke u dalji razvoj naših bilateralnih odnosa i u tom smislu smatram da je moj boravak ovdje u Bonu na Klimatskoj konferenciji kroz ovaj sastanak dobio posebnu vrijednost i značaj“, izjavio je Vujanović.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!