„Zakrpite ulice, ne trošite pare na promocije“

#DpsBerane

Opštinski odbor DPS-a u Beranama pozvao je lokalnu vlast da hitno izdvoji sredstva za rekonstrukciju gradskih ulica, umjesto što novac troši na političke promocije.

Lokalnu vlast u Beranama predvodio koalicioni dvojac DF-SNP.

„Lokalna uprava koju predvodi koalicioni dvojac DF-SNP jaka je na riječima, ali djela izostaju. U predizbornom periodu svašta su obećavali i, naravno, ništa nijesu ispunili. Mi, ‘obični’ građani Berana, tražimo od njih najosnovnije – da nam osposobe ulice za normalno funkcionisanje, jer to, priznaćete, ne košta mnogo“, saopštio je DPS Berana.

Apelovali su na gradsku vlast da „u najhitnijem periodu izdvoji novac, da ga ne troše na političku promociju, već preusmjere za rekonstrukciju ulica dok se neko dijete nije povrijedilo“.

„Uži centar Berana u zimskom periodu izgleda kao iz horor filmova – rupe veličine kratera u većini ulica onemogućavaju prolazak pješacima. Ovim dionicama djeca idu u škole, a najveći problem je veličina rupa, koje je nemoguće zaobići. U našem gradu, građani svakodnevno praktikuju vještinu preživljavanja u ovim okolnostima – kako baru ‘preplivati’, a ne skvasiti obuću. Posebno je jezivo u večernjim satima, kad se djeca vraćaju iz škole, kada je pravo umijeće zaobići ove ulične kretere i ne povrijediti se. Očekujemo sanaciju pomenutih ulica u što kraćem roku, kao makar jedan dokaz da brinete o bezbjednosti svojih glasača, ako ne svih građana Berana, što bi trebalo da vam je dužnost“, poručuju iz beranskog DPS-a.

Podsjećaju da su roditelji više puta apelovali na nadležne iz opštine Berane, tražili da saniraju rupe i omoguće normalnu frekventnost stanovništva.

„Nažalost, snijeg je samo pogoršao već loše stanje ulica koje čine ruglo samog centra Berana“, saopštio je DPS Berane.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!