Željeznjak kao srpski gubernator

#ŽarkoKorać #SergejŽeljeznjak

Narodni poslanik u Skupštini Srbije, Žarko Korać, ocijenio je da je najava Sergeja Željeznjaka da će učestvovati u pisanju Deklaracije o opstanku srpske nacije „čist bezobrazluk“.

Rusija toleriše razne ispade Željeznjaka (Foro: Beta/AP-Medija centar Beograd)

„Sergej Željeznjak počinje da liči na gubernatora srpskog naroda I, kada to ne bi bilo besmisleno, bilo bi teško uvredljivo i pretenciozno“, rekao je Korać za Pobjedu.

Komentarišući najavu Željeznjaka da će Jedinstvena Rusija, partija ruskog predsjednika Vladimira Putna predložiti pripremu deklaracije zajedno sa partijama balkanskih zemalja koja će biti usmjerena na očuvanje srpske nacije, njene kulture i ćirilice, profesor Korać ističe da je u pitanju bezobrazluk.

Korać je dodao da nažalost Rusija toleriše razne ispade Željeznjaka.

„Interesuje me šta bi on rekao kada bi neko u Srbiji pisao deklaraciju o položaju ruskog naroda. Znači, to je jedna arogancija i bezobrazluk koji nažalost toleriše Rusija i pravi se da to ne vidi. Iza toga suštinski stoji vladajuća stranka u Ruskoj Federaciji i preko agresivnih i neumjesnih izjava ovog gospodina ona nama stalno šalje svoje suštinske poruke, a poruke su vrlo jasne: srpski narod je suštinski svuda ugrožen i treba mu majčica Rusija da ga zaštiti“, zaključio je Korać.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!